Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
Koleje Państwowe
- Elisa Kirianóo von Hohenburg • Stempel
Re: Koleje Państwowe
rghyerthyrtuj6tyik6t7yitf7
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2026 8:17 pm przez Elisa Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.
htfjtfjtyfkjrtyujrtyujhnxrtf
- Pankracy Lewicki • Stempel
Nie można przy tym zapominać o Szczęściogrodzie (Szczesciogródzie?), naszym jedynym mieście portowym. Musimy zadbać o taki przepływ surowców z tego ośrodka, aby dostarczane towary mogły trafiać do najważniejszych miejsc w kraju.Stanisław Kowalski pisze: wt lut 03, 2026 7:41 pmZ jednej strony rozumiem pomysł skupiania się wpierw na komitacie Dobromijskim. Uważam jednak że lepszym pomysłem bedzie najpierw poprowadzenie lini kolejowych miedzy naszymi największymi miastamiElisa Prakopenka pisze: wt lut 03, 2026 7:28 pm W Komtancie Dobromiejskim to są będą budowane te koleje dzisiaj się zaczyna budowa tych koleji a skończy się 15 w Niedzielę, w tym się zaczyna mój urlop w 7 lutego i jak wrócę z urlopu po 2 tygodniowym to będzie budowa w Komitacie Złotomirskim te plany bedą Tajemncą Państwową tylko ja mogę wiedzieć z mojej wizji
![]()
- Stanisław Kowalski • Stempel
Mówiąc o największych miastach miałem równiez namyśli Szczęsciogród. Jeśli sieć lini kolejowych ma powstawać w ten sposób to chyba bym wolał aby następnym celem do rozwinięcia infrastruktury kolejowej był komitat SzczęściogródzkiPankracy Lewicki pisze: śr lut 04, 2026 8:03 amNie można przy tym zapominać o Szczęściogrodzie (Szczesciogródzie?), naszym jedynym mieście portowym. Musimy zadbać o taki przepływ surowców z tego ośrodka, aby dostarczane towary mogły trafiać do najważniejszych miejsc w kraju.Stanisław Kowalski pisze: wt lut 03, 2026 7:41 pmZ jednej strony rozumiem pomysł skupiania się wpierw na komitacie Dobromijskim. Uważam jednak że lepszym pomysłem bedzie najpierw poprowadzenie lini kolejowych miedzy naszymi największymi miastamiElisa Prakopenka pisze: wt lut 03, 2026 7:28 pm W Komtancie Dobromiejskim to są będą budowane te koleje dzisiaj się zaczyna budowa tych koleji a skończy się 15 w Niedzielę, w tym się zaczyna mój urlop w 7 lutego i jak wrócę z urlopu po 2 tygodniowym to będzie budowa w Komitacie Złotomirskim te plany bedą Tajemncą Państwową tylko ja mogę wiedzieć z mojej wizji
![]()
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
hbtrujrtykjitydjndsrtyjhnrtshhe5sarthye5rsatghye5rsagte54
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2026 8:19 pm przez Elisa Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Damiano Robingren • Stempel
brzmi to ciekawieElisa Prakopenka pisze: pn lut 09, 2026 3:58 pm Elo towarzyszy, w tym mówię do was że Maskotką naszych kolei państwowych będzie Anubis z Egiptu dla Beatudzkich Kolei Państwowych Ludowych. W tym ma chronić ten Anubis dla naszych kolei państwowych w BRD
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.
L.L. ZAMENHOF
L.L. ZAMENHOF
thrjhdid6ynrtysdjhnrthrhsaeg
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2026 8:19 pm przez Elisa Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Damiano Robingren • Stempel
sigma?
Damiano Robingren
La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
L.L. ZAMENHOF
L.L. ZAMENHOF
etfhrtuj6rji6tykjit7ydjmtysjnsrt
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2026 8:18 pm przez Elisa Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.