Dnia Postępu 2025 - Zakończenie

Awatar użytkownika
Włodzimierz Molotin Stempel

Dnia Postępu 2025 - Zakończenie

Post autor: Włodzimierz Molotin »

Drodzy miłośnicy nauki!

W dniu dzisiejszym 5 listopada 2025 roku oficjalnie mam przyjemność zakończyć kolejne Dnia Nauki. Jak co roku na finale trzydniowego czczenia i pogłębiania nauki, mam wielką przyjemność podziękować wszystkim uczestnikom oraz obserwatorom tego wydarzenia. W tym roku mimo wielu trudności obywatele Kraju Rad wystawiali swoje innowacyjne wynalazki, przywożone nawet z najodleglejszych zakątków naszej ojczyzny. Obowiązkowo odbył się konkurs, którego wyniki mogę dzisiaj z przyjemnością ogłosić.

Pierwsze miejsce zajął prototyp zegarka kieszonkowego, wynaleziony przez jednego zpracowników portu w Samorwie, który w wolnym czasie po pracy skonstruował prototyp w mieszkaniu.
Drugie miejsce zajmuje ambitny projekt mieszkanki odległego miasta w Brodrii, która przy pomocy swojej wspólnoty skonstruowała i przedstawiła na swoim stanowisku maszynę do szycia napędzaną nożnie.
Trzecie miejsce zajęła maszyna do szatkowania kapusty, stworzona przez obywatela Hartoryjska. Przy pomocy licznych sprzętów z najbliższych zastanych budów stworzył ten ciekawy wynalazek.

W imieniu Rady Komisarzy Ludowych gratuluję wyróżnionym stanowiskom. Każdy otrzyma zależną od zajętego miejsca nagrodę. W ten oto sposób kończymy tegoroczne Dni Postępu. Przed nami cały rok, który doprowadzi nas do następnych Dni Postępu i nowych przełomów naukowych!

Przewodniczący RKL
Włodzimierz Molotin
Awatar użytkownika
Aleksej Reutow Stempel

Re: Dnia Postępu 2025 - Zakończenie

Post autor: Aleksej Reutow »

Hm, ogólnie de facto możemy robić własne prywatne Dni Postępu, ale ogólnie to w teorii mieliśmy robić je na przemian z Koribią. Raz ZKRR, raz Muratyka i tak w kółko.
Awatar użytkownika
Włodzimierz Molotin Stempel

Re: Dnia Postępu 2025 - Zakończenie

Post autor: Włodzimierz Molotin »

Ustawowo nie zostały określone Dni Postępu, a nie zauważyłem zagranicznych poczynań w tej kwestii. Zorganizowane zostały więc nasze, własne państwowe obchody. Tak jak ustawa nakazała - odbyły się.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dni Postępu 2025”