V Posiedzenie Rady Decyzji
- Mateusz Brzęczyszczykiewicz • Stempel
- Эрик Дрэвнин • Stempel
Re: V Posiedzenie Rady Decyzji
Przechodząc od razu do rzeczy najważniejszych, proponuję jak zawsze dyskusję, a później głosowanie nad następującym projektem ustawy:
Co towarzysze o tym sądzicie?
USTAWA O GOSPODARCE BEATUDZKIEJ REPUBLIKI DEMOKRATYCZNEJ
WALUTA
1- Oficjalną walutą funkcjonującą na terenie Beatudzkiej Republiki Demokratycznej jest rubel radziecki
2- Beatudzka Republika Demokratyczna współpracuje w kwestiach waluty z władzami Związku Kolektywistycznych Republik Rad
OGÓLNE ZASADY FUNKCJONOWANIA GOSPODARKI
3- W Beatudzkiej Republice Demokratycznej funkcjonuje gospodarka centralnie planowana
4- Cała gospodarka BRD należy do ludu pracującego miast i wsi
*wszystkie przedsiębiorstwa działające na terenie BRD są własnością państwową
5- Powołany do życia zostaje Narodowy Bank Beatudii podległy Ministerstwu Spraw Wewnętrznych, którego zadaniem jest dbanie o dobrostan waluty BRD.
6- Plany gospodarcze na dany miesiąc przygotowuje i nadzoruje ich wykonywanie MSW
7- Plany gospodarcze na dany miesiąc obejmują cały kraj, z możliwym wyszczególnieniem konkretnych regionów szczególnie wymagających rozwoju
8- Co najmniej raz w miesiącu Ministerstwo Spraw Wewnętrznych przygotowuje raport o bilansie gospodarki państwa z danego miesiąca i przedstawia go prezydentowi oraz KC LPS
9- Pozostałe decyzje odnośnie gospodarki podejmowane są na bieżąco
- Petrenko Zosiolin • Stempel
Jeśli jest już posiedzenie to chcę przytoczyć budowę miasta które planowałem od kilka tygodni
było by ono zlokalizowane w komitacie technowickim i jego zadaniem byłą by produkcja sprzętu i dostarczanie broni i amunicji w razie wojny
było by ono zlokalizowane w komitacie technowickim i jego zadaniem byłą by produkcja sprzętu i dostarczanie broni i amunicji w razie wojny
Myślę że to nie jest rzecz na posiedzenie Rady, a to z tego powodu, że odpowiedź jest tu oczywista, i jest ona na tak, więc nie trzeba nad tym głosować. Swoją drogą nie sądzę, by w najbliższym czasie to mogło powstać, bo będziemy już mieli limity finansowe. Najpierw będziemy musieli się rozeznać w stanie finansowym państwa.Jeśli jest już posiedzenie to chcę przytoczyć budowę miasta które planowałem od kilka tygodni
Tak swoją drogą przypomnę że, ani Towarzysz Zosiolin ani tow. Drewnin nie wchodzą w skład Rady Decyzji. Niemniej jednak dopuszczę was do wyrażania swojej opinii i proponowania poprawek, bo mam świadomość, że BRD może na tym sporo zyskać. Niemniej jednak nie będziecie mogli wciąż uczestniczyć w głosowaniach nad przedstawionymi propozycjami.
Proponuję zatem dalej skupić się nad wyżej przedstawioną ustawą
- Stanisław Kowalski • Stempel
Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem tej ustawy w życie. Z pewnością zmieni ona dotychczasowy obraz BRDMateusz Brzęczyszczykiewicz pisze: wt kwie 15, 2025 7:04 pm Przechodząc od razu do rzeczy najważniejszych, proponuję jak zawsze dyskusję, a później głosowanie nad następującym projektem ustawy:USTAWA O GOSPODARCE BEATUDZKIEJ REPUBLIKI DEMOKRATYCZNEJ
WALUTA
1- Oficjalną walutą funkcjonującą na terenie Beatudzkiej Republiki Demokratycznej jest rubel radziecki
2- Beatudzka Republika Demokratyczna współpracuje w kwestiach waluty z władzami Związku Kolektywistycznych Republik Rad
OGÓLNE ZASADY FUNKCJONOWANIA GOSPODARKI
3- W Beatudzkiej Republice Demokratycznej funkcjonuje gospodarka centralnie planowana
4- Cała gospodarka BRD należy do ludu pracującego miast i wsi
*wszystkie przedsiębiorstwa działające na terenie BRD są własnością państwową
5- Powołany do życia zostaje Narodowy Bank Beatudii podległy Ministerstwu Spraw Wewnętrznych, którego zadaniem jest dbanie o dobrostan waluty BRD.
6- Plany gospodarcze na dany miesiąc przygotowuje i nadzoruje ich wykonywanie MSW
7- Plany gospodarcze na dany miesiąc obejmują cały kraj, z możliwym wyszczególnieniem konkretnych regionów szczególnie wymagających rozwoju
8- Co najmniej raz w miesiącu Ministerstwo Spraw Wewnętrznych przygotowuje raport o bilansie gospodarki państwa z danego miesiąca i przedstawia go prezydentowi oraz KC LPS
9- Pozostałe decyzje odnośnie gospodarki podejmowane są na bieżąco
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
- Stanisław Kowalski • Stempel
Ja również jestem za
Stanisław Kowalski