V Posiedzenie Rady Decyzji

Awatar użytkownika
Mateusz Brzęczyszczykiewicz Stempel

V Posiedzenie Rady Decyzji

Post autor: Mateusz Brzęczyszczykiewicz »

V Posiedzenie Rady Decyzji rozpocznie się 15 kwietnia.
Awatar użytkownika

Re: V Posiedzenie Rady Decyzji

Towarzysze, uroczyście otwieram V posiedzenie Rady Decyzji
Awatar użytkownika
Эрик Дрэвнин Stempel

Post autor: Эрик Дрэвнин »

Hura
Awatar użytkownika

Przechodząc od razu do rzeczy najważniejszych, proponuję jak zawsze dyskusję, a później głosowanie nad następującym projektem ustawy:
USTAWA O GOSPODARCE BEATUDZKIEJ REPUBLIKI DEMOKRATYCZNEJ

WALUTA

1- Oficjalną walutą funkcjonującą na terenie Beatudzkiej Republiki Demokratycznej jest rubel radziecki

2- Beatudzka Republika Demokratyczna współpracuje w kwestiach waluty z władzami Związku Kolektywistycznych Republik Rad

OGÓLNE ZASADY FUNKCJONOWANIA GOSPODARKI

3- W Beatudzkiej Republice Demokratycznej funkcjonuje gospodarka centralnie planowana

4- Cała gospodarka BRD należy do ludu pracującego miast i wsi
*wszystkie przedsiębiorstwa działające na terenie BRD są własnością państwową

5- Powołany do życia zostaje Narodowy Bank Beatudii podległy Ministerstwu Spraw Wewnętrznych, którego zadaniem jest dbanie o dobrostan waluty BRD.

6- Plany gospodarcze na dany miesiąc przygotowuje i nadzoruje ich wykonywanie MSW

7- Plany gospodarcze na dany miesiąc obejmują cały kraj, z możliwym wyszczególnieniem konkretnych regionów szczególnie wymagających rozwoju

8- Co najmniej raz w miesiącu Ministerstwo Spraw Wewnętrznych przygotowuje raport o bilansie gospodarki państwa z danego miesiąca i przedstawia go prezydentowi oraz KC LPS

9- Pozostałe decyzje odnośnie gospodarki podejmowane są na bieżąco

Co towarzysze o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
Petrenko Zosiolin Stempel

Post autor: Petrenko Zosiolin »

Jeśli jest już posiedzenie to chcę przytoczyć budowę miasta które planowałem od kilka tygodni
było by ono zlokalizowane w komitacie technowickim i jego zadaniem byłą by produkcja sprzętu i dostarczanie broni i amunicji w razie wojny
Awatar użytkownika

Jeśli jest już posiedzenie to chcę przytoczyć budowę miasta które planowałem od kilka tygodni
było by ono zlokalizowane w komitacie technowickim i jego zadaniem byłą by produkcja sprzętu i dostarczanie broni i amunicji w razie wojny
Myślę że to nie jest rzecz na posiedzenie Rady, a to z tego powodu, że odpowiedź jest tu oczywista, i jest ona na tak, więc nie trzeba nad tym głosować. Swoją drogą nie sądzę, by w najbliższym czasie to mogło powstać, bo będziemy już mieli limity finansowe. Najpierw będziemy musieli się rozeznać w stanie finansowym państwa.

Tak swoją drogą przypomnę że, ani Towarzysz Zosiolin ani tow. Drewnin nie wchodzą w skład Rady Decyzji. Niemniej jednak dopuszczę was do wyrażania swojej opinii i proponowania poprawek, bo mam świadomość, że BRD może na tym sporo zyskać. Niemniej jednak nie będziecie mogli wciąż uczestniczyć w głosowaniach nad przedstawionymi propozycjami.

Proponuję zatem dalej skupić się nad wyżej przedstawioną ustawą
Awatar użytkownika
Stanisław Kowalski Stempel

Post autor: Stanisław Kowalski »

Mateusz Brzęczyszczykiewicz pisze: wt kwie 15, 2025 7:04 pm Przechodząc od razu do rzeczy najważniejszych, proponuję jak zawsze dyskusję, a później głosowanie nad następującym projektem ustawy:
USTAWA O GOSPODARCE BEATUDZKIEJ REPUBLIKI DEMOKRATYCZNEJ

WALUTA

1- Oficjalną walutą funkcjonującą na terenie Beatudzkiej Republiki Demokratycznej jest rubel radziecki

2- Beatudzka Republika Demokratyczna współpracuje w kwestiach waluty z władzami Związku Kolektywistycznych Republik Rad

OGÓLNE ZASADY FUNKCJONOWANIA GOSPODARKI

3- W Beatudzkiej Republice Demokratycznej funkcjonuje gospodarka centralnie planowana

4- Cała gospodarka BRD należy do ludu pracującego miast i wsi
*wszystkie przedsiębiorstwa działające na terenie BRD są własnością państwową

5- Powołany do życia zostaje Narodowy Bank Beatudii podległy Ministerstwu Spraw Wewnętrznych, którego zadaniem jest dbanie o dobrostan waluty BRD.

6- Plany gospodarcze na dany miesiąc przygotowuje i nadzoruje ich wykonywanie MSW

7- Plany gospodarcze na dany miesiąc obejmują cały kraj, z możliwym wyszczególnieniem konkretnych regionów szczególnie wymagających rozwoju

8- Co najmniej raz w miesiącu Ministerstwo Spraw Wewnętrznych przygotowuje raport o bilansie gospodarki państwa z danego miesiąca i przedstawia go prezydentowi oraz KC LPS

9- Pozostałe decyzje odnośnie gospodarki podejmowane są na bieżąco

Co towarzysze o tym sądzicie?
Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem tej ustawy w życie. Z pewnością zmieni ona dotychczasowy obraz BRD
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
Awatar użytkownika

Myślę zatem, że możemy przejść do głosowania nad tą ustawą.
Awatar użytkownika

Jestem za
Awatar użytkownika
Stanisław Kowalski Stempel

Post autor: Stanisław Kowalski »

Ja również jestem za
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS