Czesnoradzkie Centrum Badań Cząstek Elementarnych
- Robert Drenin • Stempel

Sophie po kilku dniach zwiedzania kraju w końcu udała się do Recina. Szybko znalazła drogę do CCBCE i weszła do budynku. Udała się tam do sekretariatu.
-Dzień dobry - zaczęła - ja przybyłam w sprawie badań, skierował mnie tutaj Towarzysz Lebiediew. Ponoć macie sprzęt , który przyda się podczas moich badań związanych z fizyką kwantową. - to powiedziawszy czekała na reakcję.
Sekretarka po wysłuchaniu przybyszki, powiedziała:
- Dobrze, to proszę chwilkę zaczekać.
Następnie kobieta wstała i poszła. Po chwili wróciła z drugą kobietą, która rzekła:
- Dzień Dobry, Towarzyszko. Nazywam się Ałła Popowa i jestem Dyrektorą tego Ośrodka. Towarzysz Lebiediew kontaktował się ze mną w tym temacie, toteż zdąrzyłam się mniej więcej zaznajomić z sprawą. To zapraszam do gabinetu i ustalimy wspólnie strategię oraz przydzielimy Towarzyszce zespół badawczy.
Następnie udały się do gabinetu.
Re: Czesnoradzkie Centrum Badań Cząstek Elementarnych

W Gabinecie Popowa usiadła za biurkiem, jednocześnie wskazując Towarzyszce Sophie, by sobie usiadła.
Następnie Towarzyszka Popowa zaczęła mówić:
- Dobrze Towarzyszko, w takim razie jeszcze raz witam Towarzyszkę w Czesnoradzkim Centrum Badań Cząstek Elementarnych i możemy przejść do konkretów. Towarzysz Lebiediew powiedział mi, że Towarzyszka chciałaby wykorzystać efekt tunelowania do szybkiego przesyłu prądu. To w takim razie czego Towarzyszka potrzebuje, to spróbujemy to jakoś załatwić, więc może Towarzyszka już mniej więcej powiedzieć, czego będzie Towarzyszka potrzebować do przeprowadzenia badań.
Sophie usiadła na miejscu i wsłuchiwała się w słowa Towarzyszki.Robert Drenin pisze: śr sie 16, 2023 6:48 pm
Ałła Popowa
W Gabinecie Popowa usiadła za biurkiem, jednocześnie wskazując Towarzyszce Sophie, by sobie usiadła.
Następnie Towarzyszka Popowa zaczęła mówić:
- Dobrze Towarzyszko, w takim razie jeszcze raz witam Towarzyszkę w Czesnoradzkim Centrum Badań Cząstek Elementarnych i możemy przejść do konkretów. Towarzysz Lebiediew powiedział mi, że Towarzyszka chciałaby wykorzystać efekt tunelowania do szybkiego przesyłu prądu. To w takim razie czego Towarzyszka potrzebuje, to spróbujemy to jakoś załatwić, więc może Towarzyszka już mniej więcej powiedzieć, czego będzie Towarzyszka potrzebować do przeprowadzenia badań.
-Po pierwsze potrzebne mi będzie urządzenie do "wystrzeliwania" pojedynczych elektronów, poza tym przyda się oczywiście laboratorium. Potrzebne mi jeszcze najróżniejsze materiały jakie macie, aby przetestować je pod kątem efektu tunelowania. - powiedziała zastanawiając się chwilę nad odpowiedzią
- Dobrze Towarzyszko, to jeśli chodzi o laboratorium, to z pewnością się znajdzie jakieś w CCBCE, to samo tyczy się działa elektronowego. Co do materiałów, to możemy zobaczyć jakie mamy na stanie, ale w razie czego zawsze będziemy mogli zgłosić prośbę o większy asortyment materiałów do Komisariatu Planowania Gospodarczego.
Po chwily namysłu, Towarzyszka Popowa dodała jeszcze:
- Z pewnością pozytywny wynik eksperymentu mógłby zrewolucjonizować energetykę i wszystkie aspekty związane z elektrycznością, jednakże myśli Towarzyszka, że jaka jest szansa na powodzenie eksperymentu?
- Oczywiście będziemy robić to krok po kroku. Na początku znajdziemy materiał, który wykaże najczęstsze występowanie efektu tunelowania, następnie będziemy zwiększać energię elektronów, co poskutkuje zwiększeniem częstotliwości tunelowania, następnie schłodzimy materiał, co jeszcze bardziej zwiększy prawdopodobieństwo. Na sam koniec skonstruujemy prototyp przewodu i spróbujemy nim zasilić jedno urządzenie.
- Dobrze, to zatem nie pozostaje mi nic innego, jak pokazać Towarzyszce miejsce w CCBCE, gdzie będzie mogła Towarzyszka przeprowadzać eksperymenty w tym zakresie. Oczywiście gdyby czegoś Towarzyszka potrzebowała, to może zawsze Towarzyszka na mnie liczyć i spróbujemy coś załatwić. Czy to ludzi, czy to sprzęt, materiały - wszystko. To w takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak pokazać Towarzyszce miejsce pracy.
Towarzyszka Popowa następnie wstała i zaprowadziła Towarzyszkę Sophie do laboratorium.