Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
37 minut temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał:
Co Towarzysze na to, by stworzyć testy z historii mikroświata do Instytutu Edukacji Mikronacyjnej? https://iem.leocja.org/
W mojej opinii bardzo fajny pomysł. Faktycznie możemy wykorzystać tutaj Instytut Edukacji Mikronacyjnej.
43 minuty temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał:
Drugie pytanie, czy tworzymy po jednym teście do każdego tematu, czy jakoś dzielimy działami?
Ogólnie rzecz biorąc, to dla mnie jest to obojętne, jednakże może być problem z ilością. Jeżeli testy byłyby do każdego z tematu, to w sumie tych testów byłoby prawie 24. Jednakże gdyby były podzielone na działy, to wydaje mnie się, że mogłyby być troszkę bardziej rozbudowane i zawierałyby więcej materiału (przez co jest różnorodność pytanie) oraz ilość ich byłaby mniejsza.
Natomiast ja chciałbym zadać jeszcze pytanie, czy robimy testy również dla innych przedmiotów? Jak również, czy egzaminy czwartoklasisty też mają być w tym Instytucie? (W ustawie z dnia 30.12.2021 roku, uczeń kończy oficjalnie szkołę podstawową zdając egzamin czwartoklasisty. Jeśli dobrze pamiętam, to ustawa nie uwzględnia jeszcze, z jakich przedmiotów trzeba pisać, więc tutaj można by to jeszcze ustalić. Poza tym te egzaminy są niezbędne, gdyż szkoła podstawowa w Czesnoradzie zapewnia stopień Naczarnika, dzięki któremu można już pracować, albo dalej się kształcić).
A tak przy okazji mogę powiedzieć, że kolejnym przedmiotem jaki spróbuję opracować, to będzie Matematyka.