Godzinę temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:
Pietrow dziś stwierdził że Prezydent Espada jest komunista, także ten, też można dać
Szczerze widziałem to, ale nie sądziłem, że aż tak będzie nawiązywał do bloku wschodniego (co z tego, że godło ZSRR miało tylko wcielać zasady internacjonalizmu i marskizmu, stąd w godle cały świat i cytat "Proletariusze wszystkich krajów, łączcie się" w wszystkich językach urzędowych w ZSRR).
Poza tym najwyraźniej też Pietrow chyba ma problemy z geografią, jeżeli chce usunąć z wizerunku Nordaty w logu UN Bialenię i Brodrię (moim zdaniem Logo UN to nie mapa polityczna, tylko całokształt kontynentu, więc o żadnych granicach nie powinno być mowy, gdyż przyroda granic nie utworzyła). To jest zwykłe szukanie na siłę pretekstu do kłótni i nie zdziwiłbym się, gdyby dążył do wojny, choć już zdołałem zauważyć, że często pojawiały się takie sytuacje i ostatecznie tylko podnosiły większości ciśnienie (moim zdaniem to trochę jakby takie państwa typu Serbia zaczęły mieć pretensje do nazwy "Unia Europejska" o wyraz "Europejska", bo w końcu nie zrzesza wszystkie państwa Europy).
Ale cóż zrobić. Ciężko stwierdzić, czy należałoby się kłócić, czy raczej po prostu machnąć ręką i ignorować. Może wtedy coś się zmieniłoby? Nie wiem.
58 minut temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał:
Towarzysz Wanda akurat był postacią narracyjną, nie był mikronautą.
Znaczy, akurat to wiem, tylko zaproponowałem też tak potencjalnie, jeżeli mielibyśmy brać postacie narracyjne. Aczkolwiek w sumie może mieć Towarzysz rację, aby brać postacie nienarracyjne.
58 minut temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał:
Moim zdaniem ważną postacią wirtualnego socjalizmu był Towarzysz Kovacs, współtwórca bardzo ciekawej doktryny.
Interesująca jest też bialeńska rewolucjonistka Akrypa Ali Shariati.
W mojej opinii Towarzysza Kovacsa można również umieścić, jak i Rewolucjonistkę Akrypę (To teraz brakowałoby nam jeszcze jednej osoby).