Ludowe Zakłady Naukowe
Aleja Zwycięstwa 3, 01-001 Nowańsk

Ludowe Zakłady Naukowe
Aleja Zwycięstwa 3, 01-001 Nowańsk
Przewodniczący RKL wraz z delegacją wchodzą do budynku.
- Budynek ten powstał jako pierwszy ośrodek kształtowania edukacji i technologii w Czesnoradzie. Jest to jedyna w kraju szkoła średnia, edukuje naszych inżynierów i naukowców, pracujących nad poprawą technologii i życia w RSC. Powstały tu pierwsze postępowe odkrycia, jeszcze przed utworzeniem się odpowiednich instytucji zajmujących się dziedzinami naszej nauki. Jest to ważny ośrodek w kraju, lecz zamiarem naszej nauki jest powstanie takiego miejsca w każdym mieście w kraju.
Następnie odezwał się Towarzysz Drenin - Otóż to. Jednakże na dzień dzisiejszy ta szkoła średnia przynosi nam techników i smirdorów w świetle tymczasowej podstawy programowej, gdyż jak Towarzysze wiedzą, ta jest w fazie opracowywania i to jeszcze dla szkół podstawowych. - Następnie delegacja została oprowadzona po budynku, pokazując różne sale. Jednakże w międzyczasie Towarzysz Drenin zdecydował jeszcze trochę dopowiedzieć. - Oczywiście w tym budynku znajduje się również wiele pracowni, aby edukować obywateli w danych kierunkach. W każdej chwili Towarzysze mogą zapytać sie o coś w danej sali, czy pracowni, a mamy tutaj mniej więcej takie następujące pracownie: chemiczna, elektryczna, mechaniczna. Jednakże mamy jeszcze troszkę pracowni fizycznych, w zakresie różnych dziedzin fizycznych, biologicznych, ale również co ciekawe, mamy pracownie medyczną.
Zacne to miejsce dla chciwych wiedzy, można by rzec, oby służyła czesnoradzkiej młodzieży po wsze czasy. - oberhaupt przytakiwał podczas oprowadzania. Wiedział jednak, że Członkowie RKL mogą tak dłuuugo oprowadzać, a czas biegnie nieubłaganie.
-Ja mam pytanie, a w której sali powstała słynna na cały mikroświat "tablica Drenina" czyli uUkład okresowy pierwiastków rodem z mikroświata. Ja bym chętnjie spojrzał, gdzie to wszystko się zaczęło... Po tym nic mi już więcej nie będzie potrzeba. - uśmiechnął się i słuchał dalej.
- Tablica Drenina akurat nie powstała w tym miejscu, gdyż powstała już w Siedzibie IBChON-u, ale to spokojnie możemy tam szybko przejechać. - Po czym wszyscy skierowali się do wyjścia, a następnie podjechali pod siedzibę IBChON-u.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości