Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
- Dobrze Towarzyszu. Proszę, oto dokument. Kładzie dokument na stole.
- Data jest wczorajsza, bo i dokument był drukowany wczoraj, a dzisiaj już nie było czasu przedrukowywać.
Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
- Dobrze Towarzyszu. Proszę, oto dokument. Kładzie dokument na stole.
- Data jest wczorajsza, bo i dokument był drukowany wczoraj, a dzisiaj już nie było czasu przedrukowywać.
- Jak zwykle nie w czas - mówił do siebie wchodząc do gabinetu Sekretarza Generalnego. Ku jego zdziwieniu, wszyscy byli już na miejscu. On jeszcze wkładał sobie do ust ostatni kęs kanapki, którą kupił przed urzędem. Typowa pajda chleba ze smalcem a na niej ogórek kiszony. Oblizał palce, przetarł je o garnitur, który specjalnie przygotował na tę okazję. I wyciągnął na przywitanie towarzyszom.
- Witam bardzo serdecznie, przepraszam za spóźnienie. Musiałem jeszcze szybko do łazienki. - i nieskrępowany usiadł obok Oberhaupta.
Grafitowy garnitur z najlepszej jakości poliestru. Oczywiście zapięty na oba guziki. Wypełnienie w ramionach i przydługie nogawki, a na stopach buty ze ściętymi czubkami.

Zajął swoje miejsce i szepnął Oberhauptowi - nieźle się odpicowałem co? Tutejsze dziewczyny już mrugały do mnie oczami na ulicy - i szturchnął go łokciem w ramię.
Później oczekiwał na rozwój sytuacji, przeglądając swoje notatki...
W dniu 22.05.2022 o 22:50, Albert Fryderyk de Espada napisał:
No mogło być lepiej ale mogło być gorzej, ważne że organizator @Heinz-Werner Grüner został minutę za mną. ?
Wyglądasz obłędnie Herr Cargalho... - po czym mrugnął do niego z aprobatą. Wiedział doskonale, że to tylko zabawna aparycja jednego z najmodniej ubranych mikronautów.
- Chwila, chwila... - wtrącił się Cargalho - ... chyba mi tu kilka punktów nie pasuje.
- Przecież właściwie nie mamy określonego prawa międzynarodowego... - stwierdził.
- Niby tak, jednakże z jednej strony są pewnego rodzaju "zwyczaje międzynarodowe". - Dorzucił Towarzysz Drenin i zaczął dalej kontynuować. - Przykładowo w Traktatach Muratyckich, lub również Kiriańskich można podobnie wyczytać w niektórych punktach treść: "zgodnie z prawem międzynarodwym".
- A tak poza tym, to w razie późniejszych niepewności, to traktat będzie można zawsze zmodyfikować.
- Nie chcielibyście Panowie zawrzeć już jakiś konkretniejszych punktów? - dopytywał.
- Przyznam, ze samo zatwierdzenie traktatu, by zaznaczyć swoje wzajemne, przyjacielskie stosunki jest dla nas satysfakcjonującym tematem. Tym bardziej, zę poznaliśmy się w momencie, gdy Wasza państwowość dopiero się wykluwała - uśmiechnął się szczerze.
- Osobiście nie satysfakcjonują mnie takie puste dokumenty, choć oczywiście jestem tutaj tylko asystentem. - opowiadał.
- Będziecie mieli zamiar otworzyć u nas ambasadę? - dopytywał.
- Staramy się zmniejszać trochę biurokrację, przynajmniej na tyle ile możemy. Dlatego też stwierdziliśmy, że uogólnienie mogłoby by być dobrym pomysłem, zwłaszcza że treści traktatów często się powtarzają, najwyżej mogą być sparafrazowane, aczkolwiek większość sprowadza się doo podobnych działań. - Towarzysz Drenin decydował się kontynuować jeszcze odpowiadanie, aby rozjaśnić kwestię dokumentu.
- Natomiast co do wyglądu i estetyki dokumentu, to niestety, ale brakuje nam akurat tuszu do drukarek i musieliśmy oszczędzać (A tak poza narracją, to akurat zepsuł mi się sprzęt, na którym miałem wiele programów i dokumentów. Dlatego też obecnie jestem na tymczasowym. Więc wiele rzeczy niestety może się również nie pojawić (jak przykładowo Ordery), gdyż muszę czekać na naprawę od 2 tyg. do 3 lub 4 tyg.)
- Z kolei jeśli chodzi o ambasadę, to jak najbardziej, zgodnie z postanowieniem Traktatu. - Po czym jeszcze Towarzysz dodał - Z kolei cieszymy się, że mile postrzegacie zawarcie traktatu. Mamy nadzieję też, że przyszłość również będzie sprzyjać rozwojowi przyjaźnij naszych narodów. Wiele rzeczy możemy wspólnie zdziałać i osiągnąć - dodał Towarzysz Drenin z uśmiechem na twarzy, wyobrażając sobie potencjalne scenariusze wspólnej współpracy w wielu kierunkach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości