Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
Mam nadzieję, gdyż wydaje mi się, że czegoś musi nam brakować.
Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
Mam nadzieję, gdyż wydaje mi się, że czegoś musi nam brakować.
Towarzysze!
Kolejne pytanie z serii pytania od władzy. Stoimy w sytuacji, braku mięsa w sklepach. RKL wpadło na pomysł stworzenia nowych farm królików, lecz będzie to kosztowny wydatek i trudny w utrzymaniu. Dlatego mam do was pytanie, czy wolicie w sklepach pierwszy rodzaj mięsa, czy nowe rodzaje ryb. Ryby pozyskalibyśmy z rozszerzenia branży rybołówstwa, co nie byłoby takie trudne.
18 minut temu, Włodzimierz Molotin napisał:
Towarzysze!
Kolejne pytanie z serii pytania od władzy. Stoimy w sytuacji, braku mięsa w sklepach. RKL wpadło na pomysł stworzenia nowych farm królików, lecz będzie to kosztowny wydatek i trudny w utrzymaniu. Dlatego mam do was pytanie, czy wolicie w sklepach pierwszy rodzaj mięsa, czy nowe rodzaje ryb. Ryby pozyskalibyśmy z rozszerzenia branży rybołówstwa, co nie byłoby takie trudne.
Trzeba kiedyś sięgnąć po inne rodzaje mięsa. Dzięki temu mamy większą różnorodność. Pomimo faktu, że będzie to trudniejsze, to myślę, że raczej wytrzymamy. Już i tak żyliśmy bez większych ilości mięsa, to troszkę możemy poczekać, na wprowadzenie nowego rodzaju mięsia.
Dziękuję Towarzyszu za szczerą odpowiedź, jestem pewien, że przystaniemy na tym, lecz dla pewności poczekam jeszcze na innych @Obywatel Czesnoradu.
Możemy wykonać obydwie rzeczy lecz zajmie to o wiele więcej czasu. A jakiego rodzaju ryby interesują naszych obywateli?
Towarzysze! W związku z rosnąca prędkością rozwoju gospodarczego naszego kraju Rada Komisarzy Ludowych zdecydowała o rozwinięciu jednej z gałęzi produkcji jaką jest produkcja alkoholów. Obecnie produkujemy jedynie piwo trawowe oraz cydr jabłkowy. Jakie są wasze, obywatele, propozycje na nowe alkohole w naszych sklepach, kioskach alkoholowych oraz barach, czy restauracjach?
Ja fanem alkoholi nie jestem, jednakże mogę wypowiedzieć się w kierunku tym, co jesteśmy w stanie już produkować. Mianowicie związku z powstaniem coraz bardziej zaawansowanego przemysłu chemicznego, moglibyśmy spokojnie produkować wódkę, gdyż zwykły spirytus rektyfikowany możemy spokojnie otrzymać i możemy go zmieszać z wodą. Dzięki czemu mamy już kolejny alkohol.
No jest to dobra myśl. To pomysł na jeden nowy alkohol mamy. Zdolni jesteśmy produkować jednak jeszcze inne takie produkty.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość