Czołem!

Komendant Makrela

Czołem!

Post autor: Komendant Makrela »

Towarzysze, jak tam? Obmyśliliście jakąś kontrofertę?

Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel

Czołem!

Post autor: Robert Drenin »

Tak, jednakże na początku pomyśleliśmy również o ciekawym aspekcie.

Najpierw chielibyśmy zaproponować Komendantowi bycie regionem automnomicznym. Napisalibysmy specjalnie ustawę odnośnie regionów autonomicznych i taki region mniej więcej by wyglądał tak, że:

- Ustalałby Komendant własne prawo regionalne (oczywiście nie łamiąc prawa Czesnoradzkiego).

- Granice byśmy oczywiście jeszcze wtedy wynegocjonowali.

- Mógłby Komendant zachować tradycję Kucelgradzką (język, kulturę itd).

- Posiadałby miejsce na forum.

Natomiast Komendant nie mógłby oczywiście:

- prowadzić własnej polityki zagranicznej.

- posiadać własnej waluty (ze względu na ideologię komunistyczną, gdzie dążymy do zniesienia)

- posiadać własnego wojska (wojsko Czesnoradu by chroniło region Kucelgradu).

Oczywiście jeżeli region autonomiczny nie wchodzi w gre, to w takim wypadku mogę wysłać warunki już typowe.

(oczywiście w sprawie regionu autonomicznego można się jeszcze dopytać w sprawie pewnych wątpliwości, bo wie Komendant. Mogliśmy o czymś zapomnieć i tu nie dopisać, więc pytać można).

(Można powiedzieć, że byłoby coś na wzór Chin i HongKongu, tyle że nie próbowalibyśmy łamać prawa oczywiście).

Tow. Robert Drenin
Były Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych ZKRR
Były Przewodniczący Rady Brodryjskiej Kolektywistycznej Republiki Rad
Komendant Makrela

Czołem!

Towarzyszu,

Propozycja ta nie jest całkowicie absurdalna. Jest możliwe, że przy korzystnych warunkach, nasza strona byłaby skłonna się do tego skłonić. Tak więc, jest sens rozmawiać o tym.

Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel

Czołem!

To jeżeli możemy o tym rozmawiać, to chcielibyśmy znać potencjalne zatem warunki wasze, gdybyście chcieli być naszym regionem autonomicznym. Potem zobaczymy, czy będą dla nas akceptowalne, czy może coś będziemy chcieli zmienić i może dojdziemy do jakiś wniosków.

Tow. Robert Drenin
Komendant Makrela

Czołem!

No to przede wszystkim możliwość prowadzenia w miarę swobodnej polityki wewnętrznej, w sensie zarządzania tym regionem. Też rzeczy typu zachowanie własnej kultury, etc. ale to dość oczywiste.

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

Czołem!

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Mi to szczerze wygląda 1:1 jak coś co w Muratyce nazywamy Krajem.

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel

Czołem!

Cytat

Też rzeczy typu zachowanie własnej kultury, etc. ale to dość oczywiste.

No tak. Na to możemy się oczywiście zgodzić i właściwie o to chodzi z regionem autonomicznym.

Cytat

No to przede wszystkim możliwość prowadzenia w miarę swobodnej polityki wewnętrznej, w sensie zarządzania tym regionem.

To zależy już o jakie konkretne kwestie chodzi, gdyż będąc regionem autonomicznym na pewno musiałbyś mieć:

- Naszą walutę (która i tak zostanie usunięta, ale to w przyszłości, gdyż dążymy do komunizmu).

- Ideologię socjalistyczną (a nawet komunistyczną).

Z kolei wojsko Kucelgradzkie byłoby zbędne no i Konstytucja Kucelgradu musiałaby przestrzegać Konstytucji Czesnoradzkiej. Oczywiście miałbyś prawo do stworzenia własnych organów legislacyjnych, ezgekutywnych i judykatywnych oraz mógłbyś tworzyć własne instytucje (przykładowo Agencję Kosmiczną itd.). Dodatkowo mógłbyś stworzyć swój system edukacji, mógłbyś tworzyć własne środki komunikacji miejskiej i zakłady transportowe, własny podział administracyjny, własne godło, flagę i hymn oraz możliwość prowadzenia własnej polityki ochrony zdrowia i ochrony środowiska.

Z kolei tak jak nasza konstytucja pozwala, możesz również mieć wolność wyznania, jednakże w Czesnoradzie mamy w planach jednak uniemożliwić budowy miejść kultu (to wynika z gospodarki centralnie planowanej, czyli brak instytucji prywatnych, ale również destabilizacji państwa przez organizacje religijne), więc byłoby to ogólno krajowe bez względu na region autonomiczny.

Oczywiście w razie pytań, do czego masz prawo, a do czego powinności, to proszę pytać.

Tow. Robert Drenin
Komendant Makrela

Czołem!

No dobrze. Przepraszam za moją nieobecność, ale mam sporo spraw na głowie

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

Czołem!

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Obawiam się że został pan wygryziony z interesu nie przez kogo innego jak zawsze wiernego i lojalnego sobie @Tymoteusz Piechota.

Nie żeby coś ale zarówno @Waksman, @Piotr Romanow i ja nie bez powodu zrezygnowaliśmy z jakiejkolwiek współpracy z panem Dostojewkim po tym jakie cuda potrafił wyczyniać, polecam się również zastanowić.

ObrazekObrazekObrazek
Waksman Stempel

Czołem!

Post autor: Waksman »

Oj tak tak. Dostojewski to debil, nie polecam.

Zablokowany

Wróć do „Rada Komisarzy Ludowych”