Wniosek o nadanie obywatelstwa

Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel

Wniosek o nadanie obywatelstwa

Post autor: Damiano Robingren »

Ja, niżej podpisany składam wniosek o nadanie mi obywatelstwa Beatudzkiej Republiki Demokratycznej.

Oświadczam, że zapoznałem się z podstawowymi zasadami ustrojowymi, porządkiem prawnym oraz wartościami Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i deklaruję wolę ich poszanowania. Wyrażam gotowość do aktywnego uczestnictwa w życiu publicznym Republiki, działania na jej rzecz oraz lojalności wobec jej instytucji.

Motywacją do złożenia niniejszego wniosku jest moje trwałe związanie z Beatudzką Republiki Demokratycznej. Jednocześnie oświadczam, że nie zachodzą wobec mnie żadne okoliczności, które mogłyby stać w sprzeczności z interesem Republiki.
Ja, Damiano Robingren, uroczyście przysięgam, wiernie służyć narodowi socjalistycznemu, sumiennie wypełniać swoje obowiązki względem narodu oraz ludzi pracy, budować i umacniać socjalizm, a przy tym wspierać swoją pracą ojczyznę. Ślubuję również, bronić jej interesów i chronić ją, pod każdym możliwym względem, od wszelkich wrogów ludu i wyzyskiwaczy, chcących wzbogacić się kosztem ludzi pracy. Przysięgam również, pilnie przestrzegać prawa panującego w Republice Ludowej Szczęścia
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta

La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.

L.L. ZAMENHOF
Awatar użytkownika
Mateusz Brzęczyszczykiewicz Stempel

Re: Wniosek o nadanie obywatelstwa

Post autor: Mateusz Brzęczyszczykiewicz »

Damiano Robingren pisze: śr lut 04, 2026 5:19 pm Ja, niżej podpisany składam wniosek o nadanie mi obywatelstwa Beatudzkiej Republiki Demokratycznej.

Oświadczam, że zapoznałem się z podstawowymi zasadami ustrojowymi, porządkiem prawnym oraz wartościami Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i deklaruję wolę ich poszanowania. Wyrażam gotowość do aktywnego uczestnictwa w życiu publicznym Republiki, działania na jej rzecz oraz lojalności wobec jej instytucji.

Motywacją do złożenia niniejszego wniosku jest moje trwałe związanie z Beatudzką Republiki Demokratycznej. Jednocześnie oświadczam, że nie zachodzą wobec mnie żadne okoliczności, które mogłyby stać w sprzeczności z interesem Republiki.
Ja, Damiano Robingren, uroczyście przysięgam, wiernie służyć narodowi socjalistycznemu, sumiennie wypełniać swoje obowiązki względem narodu oraz ludzi pracy, budować i umacniać socjalizm, a przy tym wspierać swoją pracą ojczyznę. Ślubuję również, bronić jej interesów i chronić ją, pod każdym możliwym względem, od wszelkich wrogów ludu i wyzyskiwaczy, chcących wzbogacić się kosztem ludzi pracy. Przysięgam również, pilnie przestrzegać prawa panującego w Republice Ludowej Szczęścia
Niestety przysięga jest nieważna ponieważ zawiera w sobie nazwę państwa sprzed jej zmiany. :cry:
Jak zjedziesz niżej w wątku z ustawą to ujrzysz znowelizowaną wersję ;)
Obrazek
I Sekretarz LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel

Post autor: Damiano Robingren »

przepraszam najmocniej :cry:
Ja, Damiano Robingren, uroczyście przysięgam, wiernie służyć narodowi socjalistycznemu, sumiennie wypełniać swoje obowiązki względem narodu oraz ludzi pracy, budować i umacniać socjalizm, a przy tym wspierać swoją pracą ojczyznę. Ślubuję również, bronić jej interesów i chronić ją, pod każdym możliwym względem, od wszelkich wrogów ludu i wyzyskiwaczy, chcących wzbogacić się kosztem ludzi pracy. Przysięgam również, pilnie przestrzegać prawa panującego w Beatudzkiej Republice Demokratycznej
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta

La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.

L.L. ZAMENHOF
Awatar użytkownika
Stanisław Kowalski Stempel

Post autor: Stanisław Kowalski »

No i zaakceptowane :D
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
Awatar użytkownika
Pankracy Lewicki Stempel

Post autor: Pankracy Lewicki »

Gratuluję uzyskania obywatelstwa. Cieszę się, że będziesz z nami budował ten kraj. Ku chwale Beatudii!
Awatar użytkownika
Elisa Kirianóo von Hohenburg Stempel

Post autor: Elisa Kirianóo von Hohenburg »

Ja też Gratuluję no tego Obywatelstwa BRD dla cb., w tym jestem w szoku takiego ruchu
htfjtfjtyfkjrtyujrtyujhnxrtf
Awatar użytkownika
Mateusz Brzęczyszczykiewicz Stempel

Post autor: Mateusz Brzęczyszczykiewicz »

Elisa Prakopenka pisze: śr lut 04, 2026 8:34 pm Ja też Gratuluję no tego Obywatelstwa BRD dla cb., w tym jestem w szoku takiego ruchu
A czego tu być w szoku?

PS: Oczywiście również gratuluję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kancelaria Prezydenta”