Rozmowy z Przewodniczącym RKL

Awatar użytkownika
Aleksej Reutow Stempel

Re: Rozmowy z Przewodniczącym RKL

Post autor: Aleksej Reutow »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Kolejny dzień mijał leniwie nad Krajem Rad. Naród niegdyś w wielkich bojach i w dyskusjach uczestniczący, w sposób skuteczny zszedł na całkowity margines polityki światowej. Nikogo raczej w sumie to nie zdziwi, biorąc pod uwagę okoliczności jak i kryzys, który przeszył całkowicie Naród Rad.

Jednakże pewnego dnia, niespodziewanie do gabinetu Przewodniczącego zdecydował się zawitać Tow. Reutow, by pogadać z Tow. Molotinem na spokojnie.
- Towarzyszu @Włodzimierz Molotin! Kopę Lat! - uśmiechną się Towarzysz Reutow i wszedł do gabinetu.

- Wiem, że jest to dość specyficzna okoliczność i z pewnością niespodziewana, ale chciałem z Towarzyszem w sumie pogadać tu i teraz, tak po prostu na temat Związku Rad. Fakt, że nasz kraj stoi i będąc szczerym, raczej nic już tego zbytnio nie zmieni, ale pogadać myślę, że możemy i może... zdecydujemy się coś poplanować? - Ostatnie zdanie wypowiedział z niepewnością, sam niezbyt wierząc w potecjalne możliwości i działania. Lecz czego to się nie robi lub nie próbuje. Przynajmniej w końcu pogadać nie zaszkodzi.
Awatar użytkownika
Włodzimierz Molotin Stempel

Post autor: Włodzimierz Molotin »

Gabinet Przewodniczącego był pełny rozsypanych gazet i papierów oraz pustych butelek. W pomieszczeniu panował półmrok, przez zasłonięte zasłony. Włodzimierz Molotin stał w rogu pomieszczenia przed długim stołem, wpatrując się desperacko w rozsypane na nim papiery.
Gdy usłyszał zza pleców głos, którego nie słyszała od tak dawna, obrzucił się szybko. Twarz jego była nie golona od długiego czasu, nos czerwony, a pod przekrwionymi oczami rozciągliwy się wielkie ciemne worki.

- To ty @Aleksej Reutow?! Jakim cudem?! Oj nie jest dobrze, wszyscy spiskują przeciwko nam! Wrogowie czyhają za każdym rogiem. Słyszałeś co robi DRLD? Oj nie, tak być nie może! Macie pełną rację trzeba coś zaplanować! Od wielu miesięcy wpatruje się w te wszystkie plany. Nie ma dnia, abym nie myślał o tym co może czekać nasz kraj! Tak łatwo się nas nie pozbędą! Ja już wiem co trzeba zrobić. Dzięki za podpowiedź, trzeba planować, planować i jeszcze raz planować!

Po tych słowach Włodzimierz Molotin wybieg ze swojego gabinetu do pokoju rady bezpieczeństwa, gdzie znajdowały się liczne szczegółowe mapy Związku Rad.
Awatar użytkownika
Aleksej Reutow Stempel

Towarzysz Reutow poszedł za Towarzyszem Molotinem, gdzie sam spojrzał na te mapy. Jednakże niezbyt wiedział, czy jest szczególny sens wypatrywać rozwiązania w tych mapach, czy jednak w czynach i ogólnokrajowych rozwiązaniach. Dlatego też powiedział:
- Towarzyszu @Włodzimierzu Molotinie. Mam pewien pomysł dodatkowy na partię, który zgłoszę jeszcze do stosownego wydziału. Jednakże poza zaplanowanym rozwojem Brodrii, Kucelgradu i Czesnoradu, spojrzałbym raczej na potencjalne nowe aspekty w naszym Kraju Rad. Przede wszystkim spróbowałbym określić jak znaleźć nowych obywateli do Związku Rad. Poza tym, myślę, że warto przyjrzeć się też naszemu ustrojowi, czy przypadkiem nie brakuje mu pewnych cech, które zapewniłyby obywatelom większą ingerencję w sprawy narodowe. - Powiedział Tow. Reutow z przekonaniem, że w ten sposób faktycznie może wprowadziłby się powiew świerzości do Związku Kolektywistycznych Republik Rad.
Awatar użytkownika

- Chcecie powiedzieć, że zbyt żelazną ręką trzymam i kontroluję ten kraj?
Awatar użytkownika
Aleksej Reutow Stempel

- Nie, Towarzyszu. Bardziej miałem na myśli, że wiele kompetencji spoczywa na samej Radzie Komisarzy Ludowych, a aktywności, które obywatele mogliby robić, to wiele z nich wymaga biurokracji, lub też leży bezpośrednio w kompetencjach RKL.
Awatar użytkownika

- Jestem tego jak najbardziej świadom. Doszedłem do tego tuż po zatwierdzeniu nowej konstytucji.
Awatar użytkownika
Aleksej Reutow Stempel

- To tym bardziej w takim razie wspólnie dostrzegamy konieczność jakiś reform. Aczkolwiek zamiast wprowadzać najpierw reformy, nie wiemy za bardzo na jakiej płaszczyźnie. W tym celu proponuję może najpierw dogadać się z Beatudią, by jakkolwiek wypromować Kraj Rad i zobaczyć, czego potrzebują ludzie w naszej ojczyźnie. Myślę, że bardzo duża potrzeba będzie zreorganizowania naszego forum na Discord.
Awatar użytkownika

- To ja przeanalizuje nasze zapisy prawne, a wy Towarzyszu dogadajcie się z Beatudią. A odnośnie tego discorda, to nie uważam tego za korzystny ruch.
Awatar użytkownika
Aleksej Reutow Stempel

- Dobrze, możemy tak zrobić. Choć chciałbym tylko poznać, dlaczego zreorganizowanie discorda nie byłoby dobrym pomysłem? Obecnie raczej ludzie wpierw patrzą po serwerze i często poprzez niego mogą wchodzić na najnowsze wątki z forum krajowego.
Awatar użytkownika

- No wiesz ziomal, discord jest taki czerstwy. Forum za to jest zajebajeranckie, że aż czacha dymi! Tam to nie ma takiego flowa, mieć własne forum to bling sztos, a discord to dla łosi.
Awatar użytkownika
Aleksej Reutow Stempel

- Może i fakt. Jednakże to nie zmienia w sumie faktu, że ludzie pierwsze co będą widzieć, to discord, ponieważ jak będą dołączać do społeczności ZKRR, to najprawdopodobniej poprzez discord i od tamtego miejsca będą poznawać lore Związku Rad. A z uwagi, że tamto jest widziane w pierwszej kolejności, to pierwsze wrażenie najlepiej, by było raczej dobre. No przynajmniej taka jest moja opinia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gabinet Przewodniczącego Rady Komisarzy Ludowych”