Y-21 Pojazd Ofensywny
- Эрик Дрэвнин • Stempel
Y-21 Pojazd Ofensywny
Y-21 „Wózek”
Lekki pojazd szturmowy – jednoosobowy
Specyfikacja techniczna:
• Typ: Lekki pojazd ofensywny
• Załoga: 1 osoba
• Długość: 3,25 m
• Szerokość: 2,00 m
• Wysokość: 2,40 m
• Masa całkowita: 3 tony
• Napęd: Silnik wysokoprężny, chłodzony powietrzem
• Pojemność paliwa: 156 litrów
• Zasięg: ~320 km (teren mieszany)
• Prędkość maksymalna: 90 km/h
Uzbrojenie:
• Główne działo: Działo kalibru 85 mm (brak obrotowej wieży – działo zamontowane na stałe)
• Amunicja: Wysokowybuchowa (HE), odłamkowo-burząca (HE-FRAG)
• Zapas amunicji: 15 pocisków
Opancerzenie:
• Przód: 25 mm (pochylony)
• Boki: 15 mm
• Tył: 10 mm
• Dno: 8 mm (słaba ochrona przeciwminowa)
Cechy specjalne:
• Zwrotność: Bardzo wysoka, pojazd może zawracać w miejscu
• Mobilność: Przystosowany do jazdy po torach i nawierzchni utwardzonej
• Ograniczenia: Nie działa na pustyniach (zapychanie się układu chłodzenia i napędu)
• Zastosowanie:
• Ataki na umocnione pozycje wroga
• Przebijanie się przez linie okopów
• Wsparcie piechoty w terenach miejskich i leśnych
Lekki pojazd szturmowy – jednoosobowy
Specyfikacja techniczna:
• Typ: Lekki pojazd ofensywny
• Załoga: 1 osoba
• Długość: 3,25 m
• Szerokość: 2,00 m
• Wysokość: 2,40 m
• Masa całkowita: 3 tony
• Napęd: Silnik wysokoprężny, chłodzony powietrzem
• Pojemność paliwa: 156 litrów
• Zasięg: ~320 km (teren mieszany)
• Prędkość maksymalna: 90 km/h
Uzbrojenie:
• Główne działo: Działo kalibru 85 mm (brak obrotowej wieży – działo zamontowane na stałe)
• Amunicja: Wysokowybuchowa (HE), odłamkowo-burząca (HE-FRAG)
• Zapas amunicji: 15 pocisków
Opancerzenie:
• Przód: 25 mm (pochylony)
• Boki: 15 mm
• Tył: 10 mm
• Dno: 8 mm (słaba ochrona przeciwminowa)
Cechy specjalne:
• Zwrotność: Bardzo wysoka, pojazd może zawracać w miejscu
• Mobilność: Przystosowany do jazdy po torach i nawierzchni utwardzonej
• Ograniczenia: Nie działa na pustyniach (zapychanie się układu chłodzenia i napędu)
• Zastosowanie:
• Ataki na umocnione pozycje wroga
• Przebijanie się przez linie okopów
• Wsparcie piechoty w terenach miejskich i leśnych
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn kwie 07, 2025 4:24 pm przez Эрик Дрэвнин, łącznie zmieniany 2 razy.
- Petrenko Zosiolin • Stempel
Re: Y-21 Pojazd Ofensywny
Słaby dosyć pisze to ooc jak co żeby nie było bulu dupy po pierwsze jakim hujem zamek działa miał by się zmieścić w takie piździdło. po drugie to nie ma 3m zakładając że zwykły człowiek ma 180 cm taki jak na pokazanym obrazie to ten pojazd ma około 3,5m długość to samo. Po trzecie jak w takim piździku ma się zmieścić chociarz jeden pocisk. Cztery 3 tony to trochę mało jak na pojazd z działem a zapomniałem nie dałeś tej informacji. A wisienką na torcie jest prędkośc 90km/h to nie jest van kurwa no jescze 50 coś takiego ale nie dam moim fantazją mnie ponieść
i jeszcze nie zatwierdziłem tego pojazdu więc albo go usuwasz albo usunę ciebie.
i jeszcze nie zatwierdziłem tego pojazdu więc albo go usuwasz albo usunę ciebie.
- Эрик Дрэвнин • Stempel
Ja go robiłem liczyłem, więc wiem jakie ma wymiary, druga sprawa kompletnie nie odpisujesz na moje wezwania żeby zatwierdzić więc, zatwierdziły wyższe sfery. A przytym skąd wiesz jakiego silnika użyłem i dlaczego akurat pociski muszą być duże?
Ostatnio zmieniony pn kwie 07, 2025 6:41 pm przez Эрик Дрэвнин, łącznie zmieniany 1 raz.
- Petrenko Zosiolin • Stempel
Ciekawie się zapowiada no ale jak chcesz to wypisz wszystkie dane i znajdz jakiś pojazd który wygląda jak ten irl.
jak to przerobisz to git
jak to przerobisz to git
- Эрик Дрэвнин • Stempel
- Mateusz Brzęczyszczykiewicz • Stempel
Towarzysze, pamiętajcie że obaj jesteście odpowiedzialni za zdolności obronne BRD, a takie sprzeczki nic tu nie pomagają, a wręcz na odwrót. Proszę was, abyście znaleźli nić współpracy, której wojsko i kraj niezwykle potrzebuje. Tego rodzaju dyskusje jedynie osłabiają jedność naszego państwa. @Petrenko Zosiolin pamiętaj, że Eryk Drewnin jest w mikronacjach nowy, uczy się jeszcze działać dla dobra sił BRD. W razie większych problemów na przyszłość daj znać, a coś wspólnie pomyślimy. W związku z tym tym bardziej należy mu się pomoc od osoby bardziej obytej w mikronacjach- w tym przypadku ciebie, niż krytyki. W związku z tym jako Prezes Rady Ministrów, w tym MON wyrażam swoje ubolewanie nad reakcją towarzysza. Jeśli chodzi natomiast o towarzysza Drewnina, proszę, posłuchaj się rad osoby bardziej obytej w mikronacjach. Faktycznie, lepiej jest inspirować się z rzeczy już istniejących, co nie oznacza ich ciągłego kopiowania, choć rozumiem twoją chęć stworzenia unikalności BAL. Jeśli coś jest między wami nie tak, są sprzeczki a współpraca się nie układa, powiedzcie, a nie robicie z tego wielką szopkę. Ja mogę od siebie powiedzieć że z całych sił się postaram, by konflikt zażegnać, myślę że tak samo jak i prezydent. Chciałbym jednak żebyście chociaż okazywali wobec siebie szacunek, tak jak na żołnierzy przystało.
A jeszcze
Mam nadzieję na dalsze, pozytywne rozwiązanie tego sporu z korzyścią dla Beatudii, i przywołuję was towarzysze do porządku.
A jeszcze
Nie możesz nikogo usunąć. Ja też. Nikt nie może nikogo usunąć. Wszystko zależy od woli człowieka, nie od tego, kto ma większą władzę, bo w państwie socjalistycznym władza jest ludowa, wspólna. Działać należy zatem wspólnie i w porozumieniu.go usuwasz albo usunę ciebie.
Mam nadzieję na dalsze, pozytywne rozwiązanie tego sporu z korzyścią dla Beatudii, i przywołuję was towarzysze do porządku.

I Sekretarz LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
-
Gniewomir Dupogrzmot
- Stanisław Kowalski • Stempel
No w miare
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS