Fabryka "Soldat"

Awatar użytkownika
Mateusz Brzęczyszczykiewicz Stempel

Re: Fabryka "Soldat"

Post autor: Mateusz Brzęczyszczykiewicz »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Stanisław Kowalski pisze: sob mar 15, 2025 8:37 pm Poprosiłem chat gpt aby zrobił mi bardziej realny obraz Soldata sport. Nie jest to dokońca to co oczekiwałem ale jest nawet wporządku
Obrazek
Myśle że powinniśmy wykorzystywać ten wizerunek
Ładnie odwzorowane. Też myślę, że ten wizerunek możemy wykorzystywać.
Obrazek
I Sekretarz LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
Awatar użytkownika
Stanisław Kowalski Stempel

Post autor: Stanisław Kowalski »

No dobrze. Obecnie trwają prace nad pojazdem w który byłby wstanie brać udział w wydarzeniach takich jak RMAW(O ile kiedykolwiek przyjdzie nam brać udział w czymś takim)
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
Awatar użytkownika

Poprosiłem AI aby wygenerowało mi resztę modeli Soldata na podstawie ich szkiców. Oto co otrzymałem:

Soldat Mini
Obrazek

Soldat Natura
Obrazek
Stanisław Kowalski
Awatar użytkownika

Towarzysze. Jak wiadomo w ostatnim czasie świętowaliśmy 1 Maja czyli Święto pracy, z tego też powodu zespół "Soldat" postanowił oddać hołd Beatudzkiemu ludowi pracującemu projektując idealny samochód dla ich rodzin, tak powstał Soldat "Familia". Jest to samochód typu SUV który jest idealny dla całej rodziny, porusza się swobodnie zarówno po mieście jak i wsi oraz jest perfekcyjny do podróży gdyż zapewnia niezwykły komfort jazdy a także pojemność bagażnika jest wstanie pomieścić dużo niezbędnych rzeczy potrzebnych do podróżowania. Zdjęcie samochodu znajduje się poniżej:
Obrazek
Stanisław Kowalski
Awatar użytkownika
Эрик Дрэвнин Stempel

Post autor: Эрик Дрэвнин »

Ja nie lubię wsadzać swoje pięć groszy, ale chciałbym zaznaczyć, że lepszym by pomysłem byłoby robienie aut na styl garbusów, moskwiczów 400-420, albo fiatów polskich, albowiem dzisiejsze auta nie mają tego czegoś co stare, ale co ja tam wiem.
Awatar użytkownika

I tu się towarzysz myli. BRD to mikronacja współczesna. Nie wyobrażam sobie aby w kraju współczesnym produkowano samochody jakby to powiedzieć "starszej ery"
Ostatnio zmieniony wt maja 06, 2025 6:36 pm przez Stanisław Kowalski, łącznie zmieniany 1 raz.
Stanisław Kowalski
Awatar użytkownika
Эрик Дрэвнин Stempel

No ale można nowe technologie mieścić w starym dobrym design.
Awatar użytkownika
Mateusz Brzęczyszczykiewicz Stempel

Post autor: Mateusz Brzęczyszczykiewicz »

Эрик Дрэвнин pisze: wt maja 06, 2025 6:31 pm No ale można nowe technologie mieścić w starym dobrym design.
Znaczy się powiem tak. BRD jest w 2025 roku, ale rozumiem, że design i faktyczna nowoczesność są do siebie dość dalekie. Nie uważam jednak, że powinniśmy tworzyć nowe pojazdy wyglądające jak rodem z lat 70-tych, bo to zaburzało by ten obraz. Nie uważa towarzysz, że jednak taka retoryka zakrawa nieco o hipokryzję? W końcu to pojazdy projektowane przez towarzysza były wręcz futurystyczne, więc znacznie bardziej wybiegające w przyszłość (takie odnosiliśmy z resztą wrażenie z innymi towarzyszami) . Oczywiście, myślę że możemy raz na jakiś czas wypuścić samochód stylowo nawiązujący do lat dawniejszych, (tak jak w nieistniejącym realu niedawno było z fiatem 126p) i uważam, że to powinien być dla nas wzór. Nie powinniśmy jednak ciągle tkwić w jednej, minionej już epoce, gdyż BRD jest dziś.
Obrazek
I Sekretarz LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
Awatar użytkownika
Эрик Дрэвнин Stempel

No ale te stare dobre otwierane lampy, okrągłe. Ten kanciasty podłóżny wygląd. To ja moi drodzy zamówię z fabryki moskwicza 400 z nowymi technologiami, jako eksperyment, a zarazem pokaz, że stare nie oznacza złe lub nie pasujące.
Awatar użytkownika

Эрик Дрэвнин pisze: wt maja 06, 2025 7:10 pm No ale te stare dobre otwierane lampy, okrągłe. Ten kanciasty podłóżny wygląd. To ja moi drodzy zamówię z fabryki moskwicza 400 z nowymi technologiami, jako eksperyment, a zarazem pokaz, że stare nie oznacza złe lub nie pasujące.
Dobrze w takim razie wytłumaczę dlaczego samochody rodem z lat 70 nie odnalazłyby się w czasach współczesnych. Otwierane lampy są czymś ciekawym aczkolwiek są one niepraktyczne. Kanciaty kształt samochodu skolei nie przetrwał próby czasu gdyż był nie aerodynamiczny co nie pozwalało samochodowi wyciągnąć swojego absolutnego maximum. Co do zamówienia moskwicza 400 jest to niemożliwe gdyż taki samochód w mikronacjach bądź BRD nigdy nie istniało. Jestem jednak wstanie zapewnić że samochody z XX wieku się w mikroświecie przydają w wydarzeniach takich jak np: RMAW. Oznacza to tyle że zakład "Soldat" jest wstanie zaprojektowac specjalnie na takie wydarzenia bolid sprzed 80 lat. Nie liczyłbym jednak na Powstanie samochodów o których towarzysz mówi
Stanisław Kowalski
Awatar użytkownika

Nowe samochody już niedługo ;)
Stanisław Kowalski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakłady Państwowe”