Wydział pytań i próśb KLAP
- Robert Drenin • Stempel
Wydział pytań i próśb KLAP
W niniejszym wątku, można składać prośby i pytania do Komisariatu Ludowego Administracji Publicznej.
Tow. Robert Drenin
Były Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych ZKRR
Były Przewodniczący Rady Brodryjskiej Kolektywistycznej Republiki Rad
- Włodzimierz Molotin • Stempel
Re: Wydział pytań i próśb KLAP
Здравствуйте!
Ostatnio w CzKRR ukończone zostały zakłady i osiedla do nich zbudowane w wielu "miastach" ZKRR. Miasta są dobrze zaopatrzane, a sklepy itp. dobrze działają, lecz zakłady i osiedla stoją puste. Miasta nie posiadają na tyle populacji, aby uruchomić, lub zasiedlić osiedla. Kieruje się wiem w imieniu KLPG, RKL oraz w imieniu Przewodniczącego RKL, z zadaniem. Słyszałem o bardzo dużej nadwyżce siły roboczej Broskwie. Miasta jest duże, lecz nie jest w stanie zapewnić każdemu pracy. Proponuję więc, aby przesiedlić parę tysięcy, lub parędziesiąt tysięcy rodzin robotniczych do naszych potrzebujących miast.
Ostatnio w CzKRR ukończone zostały zakłady i osiedla do nich zbudowane w wielu "miastach" ZKRR. Miasta są dobrze zaopatrzane, a sklepy itp. dobrze działają, lecz zakłady i osiedla stoją puste. Miasta nie posiadają na tyle populacji, aby uruchomić, lub zasiedlić osiedla. Kieruje się wiem w imieniu KLPG, RKL oraz w imieniu Przewodniczącego RKL, z zadaniem. Słyszałem o bardzo dużej nadwyżce siły roboczej Broskwie. Miasta jest duże, lecz nie jest w stanie zapewnić każdemu pracy. Proponuję więc, aby przesiedlić parę tysięcy, lub parędziesiąt tysięcy rodzin robotniczych do naszych potrzebujących miast.
Z wyrazami szacunku
Przewodniczący RKL
Przewodniczący RKL

Na wstępie chcę przeprosić za zwłokę w działaniach i odpowiedzi, jednakże realioza w tym nie pomagała, a jednocześnie z mojej winy zapomniałem o niniejszym liście. Jednakże niezwłocznie już wydam stosowny dokument mający na celu przesiedlenie części ludności z Broskwy do miast w Czesnoradzkiej Kolektywistycznej Republiki Rad. Proszę jedynie o informację zwrotną w postaci do których konkretnie miast miałyby zostać przesiedleni i w jakich brakujących ilościach, a z pewnością zobaczymy co się da zrobić i zrealizować.
Z wyrazami szacunku,
Tow. Robert Drenin
Lista miast:
Akratów,
Zwerigrad,
Łiba,
Aragrow,
Kragarad,
Masarow,
Sarajsrazdwienymidwierijamigrad.
Akratów,
Zwerigrad,
Łiba,
Aragrow,
Kragarad,
Masarow,
Ale to tak bez jakichś wartości, ilu najlepiej byłoby tam wysłać? Czyli rozumiem, że ja mam o tym zadecydować? Tylko w takim wypadku ja nie mam świadomości, co tam takiego powstało. W sensie jak duża tam była dana inwestycja, przez co jak duże są braki w ludności.Włodzimierz Molotin pisze: wt sie 27, 2024 11:11 pm Lista miast:
Akratów,
Zwerigrad,
Łiba,
Aragrow,
Kragarad,
Masarow,
Tow. Robert Drenin
W porządku, w takim razie spróbujemy się tym zająć.
Tow. Robert Drenin

Z radością informuję o wydaniu już stosownego dokumentu. W takim wypadku z dniem dzisiejszym rozpoczną się działania mające na celu przesiedlenie stosownej liczby niepracujących osób z Broskwy do niektórych miast w Czesnoradzkiej Kolektywistycznej Republice Rad.
Z wyrazami szacunku,
Tow. Robert Drenin