Spis Powszechny?
- Robert Drenin • Stempel
Spis Powszechny?
Towarzysze,
dzisiaj ku zrządzeniu losu, z uwagi na prywatne rozmowy i sytuację demograficzną w Muratyce, chciałem podliczyć nasz Produkt Krajowy Brutto per capita. Niestety, uświadomiłem sobie wtedy, jak wielki bałagan posiadamy na tej płaszczyźnie. Mianowicie dzisiaj nie znamy już zbytnio populacji naszej wyspy, nie wspominając już o niemożności określenia populacji w Brodrii, która zdecydowanie podniosła nam populację.
W związku z czym, pomyślałem abyśmy zrobili i przeprowadzili dla v-mieszkańców spis powszechny, aby określić przynajmniej populację naszego kraju, a przy okazji moglibyśmy inne informacje nakreślić. O ile populację na Fridonii bez problemu moglibyśmy określić, to populację w Brodrii muszę ustalić w kontakcie z byłymi Brodryjczykami.
Oczywiście całym spisem zająłby się Komisariat Ludowy Administracji Publicznej w kontakcie z poszczególnymi KRR-ami.
dzisiaj ku zrządzeniu losu, z uwagi na prywatne rozmowy i sytuację demograficzną w Muratyce, chciałem podliczyć nasz Produkt Krajowy Brutto per capita. Niestety, uświadomiłem sobie wtedy, jak wielki bałagan posiadamy na tej płaszczyźnie. Mianowicie dzisiaj nie znamy już zbytnio populacji naszej wyspy, nie wspominając już o niemożności określenia populacji w Brodrii, która zdecydowanie podniosła nam populację.
W związku z czym, pomyślałem abyśmy zrobili i przeprowadzili dla v-mieszkańców spis powszechny, aby określić przynajmniej populację naszego kraju, a przy okazji moglibyśmy inne informacje nakreślić. O ile populację na Fridonii bez problemu moglibyśmy określić, to populację w Brodrii muszę ustalić w kontakcie z byłymi Brodryjczykami.
Oczywiście całym spisem zająłby się Komisariat Ludowy Administracji Publicznej w kontakcie z poszczególnymi KRR-ami.
Tow. Robert Drenin
Były Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych ZKRR
Były Przewodniczący Rady Brodryjskiej Kolektywistycznej Republiki Rad
Re: Spis Powszechny?
Oczywiście odkopuję wątek w tej sprawie. Czy decydujemy się zatem podjąć w tym temacie jakieś kroki? Co w ogóle sądzicie o tym pomyśle?
Tow. Robert Drenin
- Włodzimierz Molotin • Stempel
Tylko oczywiście cała idea opiera się na v-mieszkańcach. Głównie to właśnie o nich chodzi i aby określić, ile ich mamy, a związku z tym, co charakteryzuje też nasz kraj pod względem demograficznym.
Tow. Robert Drenin
- Włodzimierz Molotin • Stempel
Dobrze, zezwalam na wszystko. Skierujcie ten wniosek do KL Administracji Publicznej i oczekujcie dalszych instrukcji z góry.
Dobrze, będę się pytać w Komisariacie Ludowym Administracji Publicznej (pomijając kwestię, że sam nim jestem).
Tow. Robert Drenin