RMAW - temat ogólny

Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel

Re: RMAW - temat ogólny

Post autor: Robert Drenin »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Heinz-Werner Grüner pisze: pt sty 26, 2024 10:50 pmW takim towarzystwie to nawet przez chwilę jest się dumnym. :P
Fakt, to trzeba przyznać. :)
Tow. Robert Drenin
Były Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych ZKRR
Były Przewodniczący Rady Brodryjskiej Kolektywistycznej Republiki Rad
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

OS 3:
W końcu nocna przerwa...

Obrazek

Na przodzie sam oberhaupt, za nim Czcigodny R. a tuż za nim "Radian Sensation" Robert Drenin. ;)

Stawka nadal zwarta, jutro dalsze zabawa o szczyt! Wielu rajdowców jeszcze nie odkryło kart! A asy aż wypadają z rękawów i...zakrętów pokrytych zaspami śniegu.
Awatar użytkownika

OS 5
Stan na godzinę 9:05 wygląda następująco! Walka trwa na całego:

Obrazek
Awatar użytkownika

OS 5

Stan na 14:32

Obrazek

Na przedzie nadal Grüner, ale tuż za nim czyha już Romański. Za nim z kolei kolejny z Koriben Sammën, de Espada. Pierwszą z dam jest Fatima Popow-Chojnacka i reprezentant ZKRR, Drenin. Na poprzednim OS wiele zyskał również Andrzej Fryderyk Windsachenową, van der Gibsona i ik Rutha. Wyścig trwa, przed kierowcami ważna decyzja, czy jechać na przełaj, czy też nie.
Kto zaryzykuje, przekonamy się w ciągu godziny!
Awatar użytkownika

OS 7

Klasyfikacja po porannym OS'ie ostatniego dnia zawodów:

Obrazek
Awatar użytkownika

RAJD SZAROTKI 1924

Klasyfikacja nieoficjalna - stan na godzinę 19:25
(po uwzględnieniu wszystkich przeciwności losu)

Obrazek

Wygrywa Helwetyk Romański, a drugi rzutem na taśmę Orjon Surma. Po protestach na trzecie miejsce wpada Grüner, kolega klubowy de Espada oraz Drenin. BCZS i Koriben Sammen wyraźnie się zawzięły na siebie.
Awatar użytkownika

EDELWEISS RALLYE 1924
Klasyfikacja końcowa

Obrazek

Więcej info:
https://edelweiss.org.pl/viewtopic.php? ... 232#p28232

Gratulacje dla Helwetyka Romańskiego za zwycięstwo, a także dla Orjona Surmy za wspaniały finisz. Dobrą walkę stoczyli także A.F.de Espada, R.Drenin, I.ik Ruth, ale i panie Fatima Popow-Chojnacka i Anastasia Windsachen.

A tymczasem już dziś zapraszam na kolejny rajd w granicach sarmackiego księstwa.
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel

Szczerze, nie spodziewałem się, że udałoby mi się zająć czwarte miejsce w tym rajdzie, tym bardziej nie spodziewałem się dzielenia nim z Espadą - jednym z lepszych rajdowców. Więc akurat nie ukrywam, że miłe zaskoczenie mam po tym rajdzie. Ciekawe co przyniesie z kolei Rajd Sarmacki. :)
Tow. Robert Drenin
Awatar użytkownika

Robert Drenin pisze: pn sty 29, 2024 12:06 am Szczerze, nie spodziewałem się, że udałoby mi się zająć czwarte miejsce w tym rajdzie, tym bardziej nie spodziewałem się dzielenia nim z Espadą - jednym z lepszych rajdowców. Więc akurat nie ukrywam, że miłe zaskoczenie mam po tym rajdzie. Ciekawe co przyniesie z kolei Rajd Sarmacki. :)
Gratulacje i powodzenia, Kamerad!

No i stało się! Rajd Szarotki przechodzi do historii. Fascynujące to było wydarzenie i myślę, że wyścig spodobał się wielu, a w pamięci na pewno zostaną mechanicy i drogi przełajowe. Trochę odskoczni od standardowej jazdy na pewno rozbudziło zamiłowanie do ścigania. Szczególnie mniej doświadczeni kierowcy mieli sposobność poznać coś nowego. Cieszę się, że pomysł przypadł do gustu.

Chciałbym wszystkim podziękować za udział i jednocześnie przekazać informację o nagrodach pienieżnych. Te znajdziecie jeszcze dzisiaj na swoich kontach. Dostanie je każdy, kto ukończył rajd. Tymczasem wypada podsumować klasyfikacje generalne kierowców i zespołów.

Klasyfikacja Generalna Kierowców - Sezon V

Obrazek

Klasyfikacja Generalna Konstruktorów - Sezon V

Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel

Heinz-Werner Grüner pisze: wt sty 30, 2024 12:00 pmGratulacje i powodzenia, Kamerad!
A dziękuje i oczywiście wzajemnie. :D
Tow. Robert Drenin
Awatar użytkownika

Obrazek

Nadszedł i moment rozdawnictwa, a więc po kolei:

- Okolicznościowe medale
Rozporządzeniem Oberhaupta nr 107/1924 nadano pamiątkowe odznaczenia z dwóch kruszców. Sami sprawdźcie!

- Nagroda pieniężna w MBP
Jak przed miesiącem w Muratyce, w związku z olbrzymim zainteresowaniem sponsorów nagrody finansowe otrzymał każdy kierowca, który przekroczył linię mety. Nie sposób tu wszystkich wymienić, ale sprawdźcie sami, że stan waszego konta uległ poprawie.
(Nagroda Andrzeja Fryderyka trafiła, jak poprzednio na konto Izabeli Trotylskiej.
(W wyniku złego zaksięgowania, niektórzy kierowcy otrzymali pieniądze z mojego edelwajskiejgo konta prywatnego. Proszę mi jednak wierzyć, że oszustw żadnych nie było. W razie czego przedstawię bilingi :) )

Obrazek

- A jak już jest chwilka, a nie chcę już powielać miliardowy raz w tym miesiącu postów to zachecam do udziału w Mistrzostwach Kotliny w Narciarstwie Alpejskim. Już w czwartek zaczniemy zawody w Glänzbergu, kończąc tym samym zmagania w zimowym anturażu zjazdowym. Serdecznie zapraszam pod ten link, by zapoznać się z zawodami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wiadomości zza granicy”