Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
W porządku. Zatem teraz tylko trzeba ustalić tekst.
Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
W porządku. Zatem teraz tylko trzeba ustalić tekst.
Daragije druzja,
Może i nie jestem "czerwony", może i nie jestem obywatelem Czesnoradu, ale jeżeli jest taka możliwość to dosiadł bym się do tych obrad, poobserwował jakie kroki zostały poczęte dla ratowania waszego kraju, a i sam bym dorzucił swoje pomysły.
Jeśli można wiedzieć, co dokładnie zostało już obrane? Jakie kroki zostały wykonane dla ratowania waszego kraju?
5 minut temu, Piotr Romanow napisał:
Daragije druzja,
Może i nie jestem "czerwony", może i nie jestem obywatelem Czesnoradu, ale jeżeli jest taka możliwość to dosiadł bym się do tych obrad, poobserwował jakie kroki zostały poczęte dla ratowania waszego kraju, a i sam bym dorzucił swoje pomysły.
Jeśli można wiedzieć, co dokładnie zostało już obrane? Jakie kroki zostały wykonane dla ratowania waszego kraju?
Republika Socjalistyczna Czesnoradu zostanie zastąpiona Związkiem Kolektywistycznych Republik Rad, który będzie składać się z Kucelgradzkiej Kolektywistycznej Republiki Rad i Czesnoradzkiej Kolektywistycznej Republiki Rad. Ponadto odrano już flagę i godło, które prezentują się następująco:

Dodatkowo wybrano również melodę na hymn i będzie nią:
Jedyne na co w sumie ja czekam, za nim przygotuję pierwszą ustawę, będącą pierwszym krokiem do reformy Czesnoradu w państwo federalne, jest tekst hymnu.
Towarzyszu Drenin, a czy Międzynarodówka nie będzie lepszym pomysłem na melodię hymnu? Jednak hymn ZSRR, a także nieistniejącej Rosji nie jest dobrze odbierana w świetle aktualnych nieistniejących wydarzeń na Ukrainie. Sugerowałbym się wstrzymać i dopiero te melodię wstawić w momencie, gdy zakończy się ten akt żenady. ?
Ma w sumie Towarzysz rację, choć tutaj też zależy od decyzji Towarzysza Molotina. Aczkolwiek jeśli dobrze pamiętam, to chyba aktualnie Bialenia ma też ten sam utwór.
Szczerze przyznam, że nie wiedziałem. Jeśli Towarzysze chcą nie będę mieszał, ale sami rozumieć jak to wszystko teraz wygląda.
Nie no, dobrze w sumie, że Towarzysz też zwraca uwagę, bo mogliśmy może czegoś akurat nie wziąć pod uwagę. Co do hymnu, to zobaczymy, może zostanie jednak podjęta inna decyzja, ale jak dla mnie, to ciężko stwierdzić.
Pozostaniemy przy tej melodii. Jest to utwór napisany prawie 100 lat temu i mnie osobiście nie obchodzi kto inny poza nami jeszcze go używa.
W takim wypadku zatem stało się. Republika Socjalistyczna Czesnoradu stała się Związkiem Kolektywistycznych Republik Rad. Na razie funkcjonuje co prawda na starej konstytucji jeszcze Czesnoradzkiej, ale za jakiś czas uchwalona zostanie Konstytucja, uwzględniająca federalizację ZKRR.
To teraz oficjalnie Związek Kolektywistycznych Republik Rad składa się już z konkretnie dwóch Republik. Teraz jeszcze szczegółowe kompetencje i rodział po między kompetencjami ZKRR, a KRR-ami, oraz ustalenie wielkości terytorialnej obydwóch Republik i jej formalne ustanowienie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość