Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
Sala obrad
- Mateusz Brzęczyszczykiewicz • Stempel
Re: Sala obrad
Beatudzka Republika Demokratyczna również wyraża zgodę i mamy nadzieję na przyszłą współpracę.

I Sekretarz LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
- Friedrich von Baden • Stempel
Wobec zgody większości państw Vaarlandu to przystąpię do rozmów z resztą rodu Orańskich, oraz zajmę się formalnym wprowadzeniem tego pomysłu w życie.
PS. Miałbym prośbę do @Norbert de Catalan i @Juan de la Cerda aby zaktualizować artykuł na micropedii o naszym kontynencie. Konkretnie chodzi mi o to, że skoro wyspy Santera i Garada a także terytorium po Turetii/Osterii mają zostać włączone do Skarlandu to w trzeba by zaktualizować tabelkę o podziale politycznym Vaarlandu.
https://wiki.mikronacje.info/Vaarland#P ... _Vaarlandu
Generalnie jeśli chcecie to dysponuję różnymi grafikami jak np. mapy administracyjne wysp, ale także opisem wyspy Santery i Garady. Także może wam się to przydać by działy i wątki na waszym forum nie były puste.
Zdobyłem te rzeczy jeszcze jak Santera była na hostingu darmowefora.pl
Planowałem zrobić tam misję Rady Vaarlandu, no ale skoro Skarland ma wziąć te ziemie, to mnie się nie przydadzą.
PS. Miałbym prośbę do @Norbert de Catalan i @Juan de la Cerda aby zaktualizować artykuł na micropedii o naszym kontynencie. Konkretnie chodzi mi o to, że skoro wyspy Santera i Garada a także terytorium po Turetii/Osterii mają zostać włączone do Skarlandu to w trzeba by zaktualizować tabelkę o podziale politycznym Vaarlandu.
https://wiki.mikronacje.info/Vaarland#P ... _Vaarlandu
Generalnie jeśli chcecie to dysponuję różnymi grafikami jak np. mapy administracyjne wysp, ale także opisem wyspy Santery i Garady. Także może wam się to przydać by działy i wątki na waszym forum nie były puste.
Zdobyłem te rzeczy jeszcze jak Santera była na hostingu darmowefora.pl
Planowałem zrobić tam misję Rady Vaarlandu, no ale skoro Skarland ma wziąć te ziemie, to mnie się nie przydadzą.
Fryderyk Orański aka Friedrich von Baden
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
- Friedrich von Baden • Stempel
Przy okazji Rusowia proszona jest o aktualizację pozycji powierzchnia, bo przecież zmieniła wam się powierzchnia.
@Aleksandr Romadonow
@Aleksandr Romadonow
Fryderyk Orański aka Friedrich von Baden
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
-
Norbert de Catalan
@Friedrich von Baden to jak coś to popodsyłaj mi materiały, tu albo w Rotrii na prywatności, jak wrócę z Italii to ogarnę temat.
Swoją drogą może warto pomyśleć o jakiejś stałej "organizacji", która by na bieżąco omawiała kwestie micropediowe i jakąś ewentualną przyszłą współpracę na kontynencie. Nie mam tu na myśli tej organizacji współpracy tworzonej przez Rusowię bo odnoszę wrażenie że jest to tworzone w opozycji do Skarlandu
Swoją drogą może warto pomyśleć o jakiejś stałej "organizacji", która by na bieżąco omawiała kwestie micropediowe i jakąś ewentualną przyszłą współpracę na kontynencie. Nie mam tu na myśli tej organizacji współpracy tworzonej przez Rusowię bo odnoszę wrażenie że jest to tworzone w opozycji do Skarlandu
- Juan de la Cerda • Stempel
Możnaby w ramach Rady Vaarlandu spróbować zorganizować jakąś organizację do porządkowania micropedii i historii krajów kontynentu. Nic oczywiście bardzo skomplikowane czy mocno wiążącego coś na zasadzie "Forum Kronik Vaarlandu" czy coś w tym stylu 
@Norbert de Catalan, @Friedrich von Baden
BTW. Waszej Ekscelencji @Friedrich von Baden trzeba zmienić tą nazwę, gryzie w oczy ten Orański w podpisie i Baden na profilu
@Norbert de Catalan, @Friedrich von Baden
BTW. Waszej Ekscelencji @Friedrich von Baden trzeba zmienić tą nazwę, gryzie w oczy ten Orański w podpisie i Baden na profilu

(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia,
Sumo Pontífice, Obispo Universal etc.
- Aleksandr Romadonow • Stempel
Około 3,8 mln km², około 28 mln wirtualnych mieszkańców, 7 realowych.Friedrich von Baden pisze: sob wrz 20, 2025 2:40 pm Przy okazji Rusowia proszona jest o aktualizację pozycji powierzchnia, bo przecież zmieniła wam się powierzchnia.
@Aleksandr Romadonow
Z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii
-
Konrad Radziwiłł
Ja jeszcze chciałbym omówić sprawe Osterii, czy może jest mozliwosc aby ona zostalaby czescia RON. protektoratem RON, taka estonia.
Czy Skarland i reszta Panow by się zgodziła?
Czy Skarland i reszta Panow by się zgodziła?
-
Norbert de Catalan
Skarland pierwszy zgłosił roszczenie do tego terytorium, możemy się podzielić ewentualnie po połowie lub stworzyć wspólny protektorat albo dorysować dodatkowo coś imitującego Estonię
- Juan de la Cerda • Stempel
Cóż, zgodnie z oddanymi opiniami i głosami Rady terytorium zostało przyznane Skarlandowi głosami większości.
@Konrad Radziwiłł
@Konrad Radziwiłł

(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia,
-
Konrad Radziwiłł
Tak, owszem, Skarland pierwszy sie zglosil i bez Waszej zgody nie mam zadnych praw cokolwiek roscic, jednak chcialbym zauwazyc, iz Skarland ma duzo ziemii dokola calego Vaarlandu, a taka "Estonie" bardzo chetnie bysmy przygarneli.Norbert de Catalan pisze: sob wrz 20, 2025 7:38 pm Skarland pierwszy zgłosił roszczenie do tego terytorium, możemy się podzielić ewentualnie po połowie lub stworzyć wspólny protektorat albo dorysować dodatkowo coś imitującego Estonię
- Aleksandr Romadonow • Stempel
Jeśli strony się porozumieją nie mamy nic przeciwko. Rzeczpospolita jest naszym kluczowym sojusznikiem obok Niemiec i BRD.
Z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii