Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
Rozmowy Przewodniczącego RKL z władzami KKRR
- Włodzimierz Molotin • Stempel
- Dimitrij Ścierkow • Stempel
Re: Rozmowy Przewodniczącego RKL z władzami KKRR
Planów jest cała masa!
Na początku jednak trzeba skupić się na rozbudowie stacji kolejowej, aby szybko i sprawnie dostarczać materiały do budowy oraz na budowie większej ilości mieszkań. Za niedługo zrobię mapę, a zaraz po niej za wszystko się wezmę. 
Servus! 
Ostatnio chciałem bardziej zagłębić się w kulturę i język kucelgradzki i doszedłem do wniosku, że dobrze by było zmodyfikować wprowadzony przeze mnie na teren KKRR język, który dla Kucelgradczyków brzmi nieswojo. Będzie to też oderwanie się od języka niemieckiego, który jest nadmiernie używany w mikroświecie i staje się lekko nudnawy. Postanowiłem więc dodać do kucelgradzkiego szczyptę arabskiego. Dokładnie tego jeszcze nie dopracowałem, ale wstępnie chciałbym zapytać, co o tym sądzisz Włodek?
Ostatnio chciałem bardziej zagłębić się w kulturę i język kucelgradzki i doszedłem do wniosku, że dobrze by było zmodyfikować wprowadzony przeze mnie na teren KKRR język, który dla Kucelgradczyków brzmi nieswojo. Będzie to też oderwanie się od języka niemieckiego, który jest nadmiernie używany w mikroświecie i staje się lekko nudnawy. Postanowiłem więc dodać do kucelgradzkiego szczyptę arabskiego. Dokładnie tego jeszcze nie dopracowałem, ale wstępnie chciałbym zapytać, co o tym sądzisz Włodek?
Włodzimierzu!
Budzę się, bo chcę dokończyć plan rozbudowy Fridonii, który zaproponowałeś już jakiś czas temu (ponad pół roku temu
). Kopalnie i huty miały być wybudowane w Traudzie, Nowarku, Kremlowsku i Droterze. Żeby to wszystko usprawnić, chciałbym wybudować linie dwutorowe, które będą szły od Hartoryjska przez Jertersk i wszystkie wymienione powyżej miasta (a każde z nich będzie musiało mieć swoją własną stację kolejową). Po tym wszystkim rozpocząłbym budowę zaplanowanych budynków. W przyszłości można by było zbudować jeszcze łączenie między Droterem, a Nowańskiem przez Mukę lub bezpośrednio (według Twojego uznania), co pomogłoby transportować miedź na komponenty elektroniczne.
Co do zmiany języka jednak zostanę przy aktualnym, bo wolę skupić się na rozbudowie Kucelgradu niż na tworzeniu języka, w czym nie jestem zbyt dobry.
To raczej wszystko. Jakie konkluzje?
Budzę się, bo chcę dokończyć plan rozbudowy Fridonii, który zaproponowałeś już jakiś czas temu (ponad pół roku temu
Co do zmiany języka jednak zostanę przy aktualnym, bo wolę skupić się na rozbudowie Kucelgradu niż na tworzeniu języka, w czym nie jestem zbyt dobry.
To raczej wszystko. Jakie konkluzje?
Plan jest ambitny i godny zatwierdzenia. Problem pojawia się jeden, fundusze i zapasy. W ostatnim czasie zatwierdzony został plan pomocy dla RLS. Jeżeli towarzysz zauważył tam również planowane są huty itp. Brodria również woła o rozwój, więc potrzebne są duże relokacje środków, aby spełnić wszystkie te plany. Mimo tych problemów jestem gotów zatwierdzić ten projekt i przekazać surowce, lecz potrzebna będzie mi jeszcze opinia Komisarza LPG.
To świetnie!
Przed zapadnięciem decyzji chciałbym jeszcze dodać, że plan ten może być realizowany stopniowo, aby fundusze przeznaczone na inne projekty nie musiały być tak mocno obcięte.
Spokojnie Towarzyszu, teraz tyle tego się nagromadziło, że nic nie ruszy. 
Oj...
W takim wypadku będę czekał, aż znajdą się jakiekolwiek pieniądze. Widzę, że idą na niebłahe rzeczy, więc nie będę przeszkadzał. Proszę tylko o informację, kiedy sytuacja się rozluźni, a budowa będzie mogła ruszyć - podam wtedy potrzebne surowce i planowany czas całego projektu. 
Dobrze Towarzyszu, plan możecie podawać już. Gdy jakieś surowce będą dostępne możemy je od razu wysłać wam.