Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
To wszystko zależy od planu budynku, natomiast jest taka opcja, zwłaszcza że RAC będzie miało swoją część naziemną.
Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
To wszystko zależy od planu budynku, natomiast jest taka opcja, zwłaszcza że RAC będzie miało swoją część naziemną.
W części naziemnej, to nie będzie miało wpływu. Natomiast jeżeli by robić pod ziemią, to owszem, musiałyby być z czegoś innego, niż żelazo.
Nie ukrywam, że jeśli chodzi o wiedzę z zakresu budownictwa, to nie jest ona najlepsza, jednakże wydaje mnie się, że może być niekonieczna, dzięki cylindrycznemu kształtu tuneli. Choć tak jak powiedziałem, na budownictwie niezbyt się znam.
Natomiast co do użycia stalowych zbrojeń, to raczej bym się obawiał ich użycia, gdyż RAC będzie również niczym innym jak wielkim elektromagnesem.
Ale po co Towarzyszowi też taka informacja, jak przecież sporo informacji można wywnioskować z mojej poprzedniej wypowiedzi odnośnie RAC.
Bo skoro nie wiem jakie materiały mam wysłać na budowę, to nie wybudujemy tuneli RAC.
To tak Towarzyszu. Ja proponuję może na spokojnie prywatnie jak już coś porozmawiać, a to dlatego, że ten problem jest trochę głębszy. Z jednej strony można się obawiać wpływu elektromagnesów na konstrukcję stalową, ale z drugiej strony można odpowiednio izolować w miarę wpływ pola elektromagnetycznego. Ewentualnie może wyjść też na to, że beton byłby na tyle wytrzymały, że uniemożliwiłby zniszczenie konstrukcji podczas działania elektromagnesów.
Tunele już prawie ukończone, zatem teraz budowa się zacznie powoli przenosić i skupiać się na budowie pomieszczeń pod detektory. Poza tym centrum zarządzania RAC zaczyna już przyjmować pewne kształty budynku.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość