Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
1 godzinę temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał:
Liczyłem na to, że w toku dyskusji pojawią się propozycje dodatkowych tematów lekcji. Wychodzi jednak na to, że tylko Towarzysz i ja jesteśmy zainteresowani. ?
Ja w sumie również tak uważałem, no ale cóż. Wyszło jak wyszło, ale nic nie szkodzi.
1 godzinę temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał:
Jeśli ja miałbym coś dodać, to można:
- temat trzeci rozciągnąć na dwie lekcje,
- temat siódmy rozciągnąć na dwie lekcje,
- z tematu dziewiątego wyodrębnić osobny temat o próbach współpracy międzynarodowej na Nordacie
- z tematu dziesiątego wyodrębnić osobną lekcję o Bialenii, najdłuższej istniejącym państwie nordackim.
- temat czternasty rozciągnąć na dwie lekcje.
Jak najbardziej popieram. Tylko jeśli chodzi o temat trzeci, to może jeszcze dołożylibyśmy porównanie innych Wielkich Trójek na Pollinie (o ile nie będzie za dużo, ale to można by przytoczyć tylko w porównaniu z klasyczną Wielką Trójką).
Natomiast jeśli chodzi o temat siódmy, to jeżeli roźciągniemy na dwie lekcje, to może dałoby się jeszcze dorzucić jeden, lub jeszcze dwa narody do tematu. Chyba, że trzy kraje to będzie wystarczająco (bo to w sumie zależy, jak dużo o nich będzie wspomniane).
To tak oczywiście coś od siebie jeszcze propozycję. Natomiast tak to wszystko może być (z kolei jeśli chodzi o temat Początki Czesnoradu, to jestem w trakcie ustalania celów).