Mikronacyjny Układ Okresowy Pierwiastków.

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

W dniu 7.12.2022 o 16:11, Robert Drenin napisał:

Dobrze, że Towarzysz o tym pisze, bo szczerze chyba gdzieś by mi to umknęło.

W takim wypadku będę musiał się skontaktować z Leocką Akademią Nauk w sprawie niezbędnych danych o samym jeszcze pierwiastku, które ułatwią mi umiejscowienie nowego pierwiastka w Układzie Okresowym.

Moją rolą, jako mikronacyjnego "spamera" jest informować o "mozliwościach popełnienia współpracy i dobrej zabawy".

Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel

Post autor: Robert Drenin »

Obrazek

Nie ukrywam, że się trochę dziwnie czułem dodając nowy pierwiastek do tablicy, ale opisy są, właściwości określone zostały, nie pasujące do innych, więc inaczej się nie da, jak po prostu dodać nowy pierwiastek.

Natomiast taka jedna uwaga. Koppmar został oznaczony do grupy "właściwości nieznane". To wynika z jednego faktu, mianowicie nie określono jeszcze, do jakiej grupu pierwiastków (typu półmetale, metale przejściowe itd.) należałby. Natomiast same właściwości jak wiadomo, zostały podane na konferencji.

(A tak na marginesie z poza narracji. Jak widać, Mikronacyjny Układ Okresowy Pierwiastków zaczął nabierać barw bardziej fantastycznych, a właściwie to zaczął naginać trochę prawa przyrody. Ale jakby nie patrzeć, to wszystkie potencjalne odkrycia w mikroświecie pierwiastków z okresu 8 już będą raczej tylko rozszerzeniem Sci-Fi, a niżeli prawdziwą nauką).
Tow. Robert Drenin
Były Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych ZKRR
Były Przewodniczący Rady Brodryjskiej Kolektywistycznej Republiki Rad
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

W dniu 20.12.2022 o 21:11, Robert Drenin napisał:

(A tak na marginesie z poza narracji. Jak widać, Mikronacyjny Układ Okresowy Pierwiastków zaczął nabierać barw bardziej fantastycznych, a właściwie to zaczął naginać trochę prawa przyrody. Ale jakby nie patrzeć, to wszystkie potencjalne odkrycia w mikroświecie pierwiastków z okresu 8 już będą raczej tylko rozszerzeniem Sci-Fi, a niżeli prawdziwą nauką).

Jak dla mnie to po prostu zaczyna to nabierać mikronacyjnego klimatu. Niech Kamerad zwróci uwagę, że koppmar jest opisany, a 95% innych pierwiastków już niekoniecznie miało cokolwiek z mikronacjami wspólnego, poza samą nazwą odtematyczną. Jak to wygląda w realu czy jak nie powinno w mikroświecie nie ma żadnego znaczenia. To jest świat wirtualny własnie, rządzi się swoimi prawami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instytut Badań Chemii Organicznej i Nieorganicznej”