Krążownik klasy Lud (L-07)

Awatar użytkownika
Эрик Дрэвнин Stempel

Re: Krążownik klasy Lud (L-07)

Post autor: Эрик Дрэвнин »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

O tym właśnie mówię od samego początku, bo projekt nie był robiony na ten statek tylko inny, więc dane nie pasują.
Awatar użytkownika
Mateusz Brzęczyszczykiewicz Stempel

Post autor: Mateusz Brzęczyszczykiewicz »

Czy mógłby towarzysz przesłać zatem tutaj dane pasujące do tego statku?
Obrazek
I Sekretarz LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
Awatar użytkownika
Эрик Дрэвнин Stempel

Post autor: Эрик Дрэвнин »

Niestety nie poprawię z dwóch powodów:
1. To niedopatrzenie tow. Zosiolina
2. Nie mam teraz czasu z powodów poszukiwań zasobów.
Więc niestety nie poprawię tego projektu. I na przyszłość, niech tow. Zosiolin wpierw przeczyta i przeanalizuje obraz z opisem, a później wstawia.
Awatar użytkownika

Czy w takim razie mogę liczyć na to, że tow. Zosiolin poprawi opis? @Petrenko Zosiolin
Obrazek
Awatar użytkownika
Pankracy Lewicki Stempel

Post autor: Pankracy Lewicki »

Krążownik prezentuję się zacnie, Towarzysze. Czy mamy w planach dalszy rozwój naszej marynarki? Wody Beatudii muszą być należycie chronione. O szlakach handlowych nawet nie wspominam.
Awatar użytkownika
Stanisław Kowalski Stempel

Post autor: Stanisław Kowalski »

Mam taką nadzieję. To wszystko jednak zależy od @Petrenko Zosiolin ktory zajmuje się wojskiem i jego wyposażeniem.
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
Awatar użytkownika
Petrenko Zosiolin Stempel

Post autor: Petrenko Zosiolin »

A więc marynarki nie mam chwilowo żadnych planów rozwijać jest ku temu kilka powodów. Po pierwsze nie ma takowego powodu nie mamy żadnych zagrożeń z morza a nasze siły łądowe są wystarczające aby odeprzeć każdy desany wroga. Drugim powodem jest to że nie posiadamy żadnego dowódcy marynarki który byłby wstanie nią sprawnie zarządzać. A trzeci to nie posiadamy żadnych placówek do przetrzymywania łodzi i szkolenia nowych marynarzy.
Awatar użytkownika

Petrenko Zosiolin pisze: śr wrz 10, 2025 2:51 pm A więc marynarki nie mam chwilowo żadnych planów rozwijać jest ku temu kilka powodów. Po pierwsze nie ma takowego powodu nie mamy żadnych zagrożeń z morza a nasze siły łądowe są wystarczające aby odeprzeć każdy desany wroga. Drugim powodem jest to że nie posiadamy żadnego dowódcy marynarki który byłby wstanie nią sprawnie zarządzać. A trzeci to nie posiadamy żadnych placówek do przetrzymywania łodzi i szkolenia nowych marynarzy.
Hm, dość ciężka sytuacja. No ale dopóki nie ma większego zagrożenia, to dobrze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pankracy Lewicki Stempel

Sił Zbrojnych nie można budować wyłącznie w oparciu o ocenę, czy zagrożenie aktualnie istnieje, czy nie. Sytuacja potrafi być bardzo dynamiczna – dziś wojsko może wydawać się zbędne, a jutro pojawić się może poważny problem. Nie twierdzę, że marynarka Beatudii powinna od razu stać się największą w mikroświecie, ponieważ nasza linia brzegowa i położenie geograficzne tego nie wymagają. Oczywiste jest jednak, że priorytetem powinny być siły lądowe oraz, przede wszystkim, powietrzne. Niemniej pojedynczy krążownik – nawet najnowocześniejszy w mikroświecie – nie zapewni nam wystarczającego bezpieczeństwa. Podstawowa, dobrze zorganizowana flota powinna wystarczyć do ochrony i patrolowania wybrzeża, a także zabezpieczenia kluczowych szlaków handlowych.
Awatar użytkownika

Łukasz Benedykt Skrzynecki pisze: czw wrz 11, 2025 3:56 pm Sił Zbrojnych nie można budować wyłącznie w oparciu o ocenę, czy zagrożenie aktualnie istnieje, czy nie. Sytuacja potrafi być bardzo dynamiczna – dziś wojsko może wydawać się zbędne, a jutro pojawić się może poważny problem. Nie twierdzę, że marynarka Beatudii powinna od razu stać się największą w mikroświecie, ponieważ nasza linia brzegowa i położenie geograficzne tego nie wymagają. Oczywiste jest jednak, że priorytetem powinny być siły lądowe oraz, przede wszystkim, powietrzne. Niemniej pojedynczy krążownik – nawet najnowocześniejszy w mikroświecie – nie zapewni nam wystarczającego bezpieczeństwa. Podstawowa, dobrze zorganizowana flota powinna wystarczyć do ochrony i patrolowania wybrzeża, a także zabezpieczenia kluczowych szlaków handlowych.
Też racja. Jak chodzi o lotnictwo to może ja coś pomyślę, bo co nieco na lotnictwie się znam :). Co prawda bardziej cywilnym, no ale jednak.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pankracy Lewicki Stempel

Od samego początku mojego poprzedniego wcielenia zajmowałem się rozwojem sił zbrojnych, dlatego nie jest mi obca ta dziedzina. Na razie nie chcę pchać się we wszystko ale w razie czego służę radą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Marynarka Wojenna”