Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
To z czasem dojdzie nowych budynków.
Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
To z czasem dojdzie nowych budynków.
To dobrze, to zatem poukładajmy sobie co nieco:
- 2 druki będą z wizerunkiem Towarzysza,
- 2 druki będą z wizerunkiem naszych zwierząt narodowych, ale jakich?
- 3 druki pozostają na razie niezbyt ustalone poza faktem, że co najmniej jeden z nich będzie z wizerunkiem naszej budowli, ale też jakiej/jakich?
Warto wrócić może do tego wątku, bo w sumie nie ustaliliśmy jeszcze co nieco. Ten budynek na pewno damy, gdyż jest jednym z pierwszych ciekawszych osiągnięć architektonicznych Czesnoradu. Natomiast może zwróćmy uwagę na zwierzęta na początku, jakie byśmy wstawili?
Na razie wszystkie 4, gdyż ustaliliśmy, że dwa będą z wizerunkiem Towarzysza, a na jednym będzie Gmach Nauki. Jednakże jak wskazuje moja powyższa wypowiedź, to chcieliśmy jeszcze ustalić zwierzęta, chyba że jeszcze jakieś osoby dajemy też na krajowe druki potwierdzeń (bo jeśli chodzi o ilość budynków, to jak na razie jest jeden wybudowany, który jakoś się ciekawie prezentuje, jako jedna z ikon naszego kraju).
To na trzech mogą być nasze trzy zwierzęta narodowe, ale nie wiem co na ostatniej. Może Towarzysza Molotina, a w ostateczności coś innego.
A może Czesnorad wykaże się internacjonalizmem i oprócz słynnych obywateli i
budynków z Republiki zaproponuje także postaci i miejsca ważne dla
wszystkich mikronautów, a przynajmniej dla mieszkańców Nordaty?
Moje propozycje:
1/ Edoras, stolica Rohanu, czyli pierwszego państwa nordackiego.
class="postimage"
src="https://i.pinimg.com/originals/2d/1d/d5/2d1dd5e798766b545d5ca9ba57c655ee.jpg"
/>
2/ Pel Nander, największy nordacki kartograf; w pewnym uproszczeniu można
powiedzieć, że twórca Nordaty
class="postimage"
src="https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSS-RAPyhAH7WQZETWh7odiJgRtcRxFyMwZ5T6rPZTfqfNGpre-"
/>
4 minuty temu, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał:
A może Czesnorad wykaże się internacjonalizmem i oprócz słynnych obywateli i budynków z Republiki zaproponuje także postaci i miejsca ważne dla wszystkich mikronautów, a przynajmniej dla mieszkańców Nordaty?
Ciekawy pomysł, choć podsłunęło mi to pomysł, by może na Czesnoradzkich Drukach umieścić osoby budujące i tworzące ruch robotniczy w ogóle w mikroświecie.
To też dobry pomysł, przychodzi Towarzyszowi ktoś konkretny do głowy, czy mam podpowiedzieć?
Teraz, Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał:
To też dobry pomysł, przychodzi Towarzyszowi ktoś konkretny do głowy, czy mam podpowiedzieć?
Tak na początku pomyślałem o Towarzyszu Molotinie, o mnie oraz o Towarzyszu Operarze. Jednakże z pewnością osób było znacznie więcej. Jeśli dobrze kojarzę, to jedną z ważniejszych postaci (przykładowo historycznie) w Wandystanie był Towarzysz Michaś, czy Towarzysz Wanda. Aczkolwiek może też Towarzysz parę osób zaproponować, w końcu mamy 7 druków do ustalenia, z czego 3 możemy już przyjąć. Natomiast jeśli chodzi o Wandystan, to tutaj pytanie by rodziło się bardziej, czy bierzemy jedną osobę, która przyczyniła się do ruchu robotniczego, czy dwie. Więc wtedy mielibyśmy 4 lub 5 ustalonych druków.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości