Lotnisko w Dobromieście imienia Roberta Drenina
- Stanisław Kowalski • Stempel
Lotnisko w Dobromieście imienia Roberta Drenina
Towarzysze. Rozpoczynamy budowę lotniska imienia dawnego prezydenta Roberta Drenina na terenie Dobromiasta.
Prace budowlane nad obiektem będą trwać 2 tygodnie.
@Robert Drenin
Prace budowlane nad obiektem będą trwać 2 tygodnie.
@Robert Drenin
- Mateusz Brzęczyszczykiewicz • Stempel
Re: Lotnisko w Dobromieście imienia Roberta Drenina
Cieszę się, że będziemy mieli nowe lotnisko. Tym bardziej, że będzie ono imienia towarzysza Roberta Drenina
.

Przez pewne problemy techniczne prace nad lotniskiem się bardzo przeciągneły. Naszczęście lotnisko już jest w 100% funkcjonalne. Bardzo przepraszamy za utrudnienia.
Wartym zauważenia jest fakt, że jest to pierwsze lotnisko cywilne funkcjonujące na terenie Beatudii. Tak sobie myślę, że można by było udostępnić je również dla celów wojskowych, tzn. wydzielić część wojskową, ale to już bardziej pytanie do @Petrenko Zosiolin . Sądzę, że w przyszłości mógłbym spróbować stworzyć również jego mapę.
Czy nie lepszym pomysłem byłoby stworzyć prywatne lotnisko wojskowe zamiast udostępnić armii lotnisko cywilne?
Nie rozumiem co towarzysz ma na myśli poprzez "prywatne lotnisko wojskowe". Jeśli chodzi o to, żeby lotnisko było tylko dla armii to tak, takie też będziemy na spokojnie budowali jak sądzę. Uważam jednak, że takie rozwiązanie by lotnisko cywilne posiadało wydzieloną część wojskową jest dobre, bo będzie pełniło w czasie pokoju 2 funkcje na raz, jak np. Dostarczanie sprzętu i jego transport przez samoloty transportowe czy baza do defilad lotniczych nad Dobromiastem, oraz transport cywilny. Jeśli chodzi o czas wojny to i tak samoloty cywilne wtedy nie latają, więc będzie mogło zostać w pełni wojskowym. To jeśli dobrze zrozumiałem co towarzysz miał na myśli. Według mnie na ten moment gdy nie mamy wielu lotnisk wojskowych, takie lotnisko dwufunkcyjne dobrze się spisze.