SOS 7: Hartoryjsk - Nowańsk

Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Re: SOS 7: Hartoryjsk - Nowańsk

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Na razie nieoficjalne:

Obrazek
Awatar użytkownika

Czekamy jeszcze na wszysztkich kierowców. Na trasie do Nowańska pzoostał jeszcze @Santiago Vilarte.

Nie zmienia to faktu, że zwycięzcą debiutującego w rodzinie RMAW, Rajdu Radzieckiego zostaje @Franklin Garamond !
Znakomicie wszedł w ten sezon, był już na podium, ale to zwycięstwo jest pierwszym w długoletniej, bądź co bądź, karierze! Herr Garamond debiutował już w trzecich zawodach, pierwszych poza granicami MAW, u siebie, w Leocji. Tam jednak sukcesu nie było. W tym sezonie włącza się do rywalizacji o najwyższe cele. Czy Swan Ronson Motoren Werke doczeka sie kiedyś drugiego kierowcy by zwiększyć jeszcze bardziej szanse? Kto wie, może dowiemy się tego w kolejnych zawodach.

Na drugim miejscu, po równie, co zwycięzca, katorżniczej końcówce, plasuje się @Albert Fryderyk de Espada z ekipy, która szumnie zapowiadała detronizację BCZS, czyli EspaGrün. W końcu zespół rodem z Edelweiss, ale z koribijską nutką, spisał się na medal, gdyż trzeci na metę przybył, drugi kierowca ekipy, moja skromna osoba @Heinz-Werner Grüner. Warto nadmienić, że Albert to znakomity i wytrwały mentor! Dzięki!

Za podium działo się równie wiele, ale to, ze względów czasowych wskażę tylko tabelą. Wybaczcie. Nagrody pienieżne za rajd dotrą do Was najprawdopodobniej jutro.

Jeszcze raz ślę podziękowania do współorganizatorów @Robert Drenin a także @Włodzimierz Molotin i @Sheldon Anszlus Lovelace. Rajd Radziecki to było coś co wniosło sporo "akcji", ale i obylo się bez skandali, których to jestem zdecydowanym przeciwnikiem. ;)

Na koniec (czekając oczywiscie na Herr Vilarte) chciałbym już Was zaprosić na kolejny rajd, tym razem do siebie, do Edelweiss. Będzie się działo, oj będzie!
Orjon

Post autor: Orjon »

Gratulacje dla zwycięzców, winszuję organizatorom wspaniałej imprezy. Nastroje w BCZS nieco mniej radosne, bo po raz pierwszy od bardzo dawna obaj poza podium, ale to na pewno jeszcze nie nasze ostatnie słowo! :)
Awatar użytkownika

Orjon pisze: ndz sty 26, 2025 9:44 pm Gratulacje dla zwycięzców, winszuję organizatorom wspaniałej imprezy. Nastroje w BCZS nieco mniej radosne, bo po raz pierwszy od bardzo dawna obaj poza podium, ale to na pewno jeszcze nie nasze ostatnie słowo! :)
Myślę, że w kolejnym rajdzie w BCZS będzie zwiększona chęć rewanżu, więc pomału zaczynam się bać. :)
Awatar użytkownika
Vilarte

Post autor: Vilarte »

Pobłądziłem na nieoświetlonej drodze, a miejscowi kierowali tam i z powrotem...No ale w końcu jestem :lol:
Awatar użytkownika

Mamy to! Metę osiągnęli wszyscy kierowcy!

Obrazek
Awatar użytkownika

Kurz opadł, emocje w niektórych pewnie jeszcze się kłębią (patrz Orjon ;) ), ale jedno jest pewne, Rajd Radziecki za nami. Wydarzenie, które rozpoczęliśmy w Bełzyji (zostałem fanem tego miasta!), a zakończyliśmy w Nowańsku chyba spełniło oczekiwania wszystkich maruderów, a nowe miejsca na mapie RMAW nie muszą być gorsze. W tym wypadku, od strony technicznej, współpracy, zrozumienia i tak dalej - pierwsza liga.
Celowo nieco przechwalam organizatorów, żałując jednocześnie, że to zaangażowanie mogłobyć jeszcze większe. Myślę, że już dziś Towarzysze mogą zacząć myśleć jaki kształt miałaby obrać druga edycja tegoż rajdu, bo to jest w dużej mierze bardzo prawdopodobne.

Idąc dalej chciałbym przekazać, że wszyscy kierowcy otrzymali stosowne nagrody pieniężne, z przelewem bankowym MBP. Dodatkowo zwycięzca zawodów, Franklin Garamond wzbogacił się o zawrotną sumę realnych pieniędzy(sponsorowanych przez niejakiego "ojca organizatora RMAW"). Jeśli zainwestuje w sposób jaki pisał w wiadomościach to wiem, że to będą dobrze ulokowane pieniądze.

Tymczasem przyjrzyjmy się jeszcze klasyfikacją generalnym obecnego sezonu (sezon nr VI). Przypomnę jednocześnie, że wszelkie statystyki, aktualne klasyfikacje drużynowe i zespołowe, wszechczasów i inne dostępne są na rmaw.pl).

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pierwszy Rajd Radziecki”