Przygotowania do Dni Postępu 2024r.
- Robert Drenin • Stempel
Przygotowania do Dni Postępu 2024r.
Szanowni Towarzysze,
za dwa tygodnie w naszym kraju muszą odbyć się Dni Postępu, czyli jedne z największych świąt naukowych, jakie można tylko zrobić. W związku z tym musimy zaplanować nad całym kształtem zdarzenia i co w ten dzień będziemy chcieli zademonstrować. Musimy go również rozpromować po mikroświecie, aby w ogóle ktoś przybył na to zdarzenie. W takim razie ja proponuję tak:
+ Rozpoczęcie misji kosmicznej - jakiejkolwiek. Może to być w ramach Programu Łuny, czy Worbita.
+ Zademonstrowanie Czesnoradzkiego Centrum Badań Cząstek Elementarnych, w tym Rewolucyjnego Akceleratora Cyklicznego.
+ Organizacja serii stanowisk naukowych z różnych państw - tutaj oczywiście to zostałoby zorganizowane wtedy, jeżeli zgłoszą się jakiekolwiek kraje.
+ Organizacja wykładów naukowych z różnych dziedzin - w moim przypadku proponuję tutaj chemię i fizykę przynajmniej. Natomiast inne kraje, zwłaszcza mam na myśli Muratykę, może też wziąć podobne dziedziny, lub inne.
To na razie tyle, co mi przychodzi do głowy na ten moment, ale z pewnością jak jeszcze coś wymyślę, to napiszę. Natomiast Towarzysze również mogą pisać, jakie mają pomysły na ten dzień. Zawsze też można jakieś quizy zastosować, czy też gry i zabawy w kontekście naukowym.
za dwa tygodnie w naszym kraju muszą odbyć się Dni Postępu, czyli jedne z największych świąt naukowych, jakie można tylko zrobić. W związku z tym musimy zaplanować nad całym kształtem zdarzenia i co w ten dzień będziemy chcieli zademonstrować. Musimy go również rozpromować po mikroświecie, aby w ogóle ktoś przybył na to zdarzenie. W takim razie ja proponuję tak:
+ Rozpoczęcie misji kosmicznej - jakiejkolwiek. Może to być w ramach Programu Łuny, czy Worbita.
+ Zademonstrowanie Czesnoradzkiego Centrum Badań Cząstek Elementarnych, w tym Rewolucyjnego Akceleratora Cyklicznego.
+ Organizacja serii stanowisk naukowych z różnych państw - tutaj oczywiście to zostałoby zorganizowane wtedy, jeżeli zgłoszą się jakiekolwiek kraje.
+ Organizacja wykładów naukowych z różnych dziedzin - w moim przypadku proponuję tutaj chemię i fizykę przynajmniej. Natomiast inne kraje, zwłaszcza mam na myśli Muratykę, może też wziąć podobne dziedziny, lub inne.
To na razie tyle, co mi przychodzi do głowy na ten moment, ale z pewnością jak jeszcze coś wymyślę, to napiszę. Natomiast Towarzysze również mogą pisać, jakie mają pomysły na ten dzień. Zawsze też można jakieś quizy zastosować, czy też gry i zabawy w kontekście naukowym.
Tow. Robert Drenin
Były Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych ZKRR
Były Przewodniczący Rady Brodryjskiej Kolektywistycznej Republiki Rad
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
Re: Przygotowania do Dni Postępu 2024r.
Hmmmmm, mam pewien pomysł gdyż ze strony Koribi a raczej Muratyki również chciałbym zorganizować misję kosmiczną, co panowie towarzysze sądzą o pomyśle zrobienia naszej wersji misji Apollo-Soyuz?Robert Drenin pisze: sob paź 19, 2024 11:30 am + Rozpoczęcie misji kosmicznej - jakiejkolwiek. Może to być w ramach Programu Łuny, czy Worbita.
Bardzo dziękuje za propozycję, ale nie za bardzo jest zgoda Rady na to. Chyba, że jeszcze Towarzysz chciałby omówić to z Przewodniczącym RKL, to może jeszcze udałoby się coś ustalić.Albert Fryderyk de Espada pisze: sob paź 19, 2024 12:16 pm Hmmmmm, mam pewien pomysł gdyż ze strony Koribi a raczej Muratyki również chciałbym zorganizować misję kosmiczną, co panowie towarzysze sądzą o pomyśle zrobienia naszej wersji misji Apollo-Soyuz?
Tow. Robert Drenin
- Anastasia Windsachen • Stempel
-
ODZNACZENIA ZKRR
Ze strony Wydziału Nauk Społecznych KUW oraz Militarakademie mogę zadeklarować chęć udziału w przedsięwzięciu. Postarałabym się przedstawić wykład zawierający ciąg dalszy historii German oraz jakiś dotyczący zagadnień wojskowych.
Pobocznie mogę zadeklarować, że Królestwo Voxlandu posiadające kosmodrom w Sambanie oraz posiadające ambicje poszerzania wiedzy mikronautów na temat kosmosu chętnie wspomoże działania zmierzające ku jego eksploracji.
Pobocznie mogę zadeklarować, że Królestwo Voxlandu posiadające kosmodrom w Sambanie oraz posiadające ambicje poszerzania wiedzy mikronautów na temat kosmosu chętnie wspomoże działania zmierzające ku jego eksploracji.
(—)JKM Królowa i Regentka Królestwa Voxlandu Anastasia Windsachen von Ribertrop
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
To super, w takim razie serdecznie zapraszamy. Postaram się właśnie też sporządzić plan, jakie wykłady byłyby prowadzone i czy w tym samym czasie.Anastasia Windsachen pisze: wt paź 22, 2024 6:31 pm Ze strony Wydziału Nauk Społecznych KUW oraz Militarakademie mogę zadeklarować chęć udziału w przedsięwzięciu. Postarałabym się przedstawić wykład zawierający ciąg dalszy historii German oraz jakiś dotyczący zagadnień wojskowych.
Bo chodzi o to, że wykłady a stanowiska byłyby dwiema różnymi rzeczami, ponieważ wykłady mogłyby stanowić podstawę potencjalnie pod quizy, a z kolei na stanowiskach prezentowalibyśmy pewne ciekawe zagadnienia lub wynalazki. Oczywiście zarówno na wykładach i stanowiskach można zadawać pytanie, ale też wiadomo, stanowiska są brane pod uwagę w ankiecie i można otrzymać nagrodę za to, natomiast w wykładów niekoniecznie.
Tow. Robert Drenin