Gazeta państwowa

Awatar użytkownika
Mateusz B Stempel

Gazeta państwowa

Post autor: Mateusz B »

Towarzysze, co sądzicie o tym, aby teraz wziąć się za tworzenie gazety państwowej? Nie mam za bardzo pomysłu jak ją nazwać oraz w jakich odstępach czasu będzie ona wydawana, i o to głównie chciałbym się was zapytać. Ponadto, należy jeszcze ustalić kto by taką gazetę redagował. Sądzę, że realizacja tego pomysłu jest dla nas dość ważna, ponieważ jest to nasza obietnica wobec mieszkańców BRD. Chciałbym również ustalić wygląd wizualny takiej gazety.
Awatar użytkownika
Petrenko Zosiolin

Re: Gazeta państwowa

Post autor: Petrenko Zosiolin »

Ja jestem na tak
Awatar użytkownika
Mateusz B Stempel

Cieszę się, tak więc pozostało ustalić jeszcze inne wspomniane przeze mnie kwestie, które są do ustalenia.
Awatar użytkownika
Mateusz B Stempel

Proponuję zatem, aby gazeta była na początku wydawana wtedy, gdy już coś się stanie lub będzie się działo, zamiast ustalać co ile będzie wydawana. Nazwę wstępnie proponuję "Trybuna miast i wsi", natomiast apropo redakcji gazety może zgłosić się jakiś ochotnik, a jeśli nie, ja jestem w stanie ją napisać. Jeśli chodzi zaś o jej walory wizualne, proponuję jakąś prostą oprawę graficzną (najlepiej nazwa gazety na górze, a na dole tekst). Co wy na to?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wiadomości z kraju”