Propozycje obywateli
Propozycje obywateli
W niniejszym wątku obywatele BRD mogą składać swoje propozycje oraz uwagi na temat funkcjonowania BRD.
Re: Propozycje obywateli
Towarzysze, w związku z nadciągającymi wyborami prezydenckimi chciałbym się was zapytać w jaki sposób zorganizować głosowanie?
Jeśli wybralibyśmy forum, wówczas musiałbym poszukać jakiejś strony do tworzenia ankiet, która gwarantowałaby nam pewność że dana osoba to właśnie ta osoba. Chodzi o zweryfikowanie czy ta osoba posiada obywatelstwo BRD. Jest jeszcze opcja bez ankietowa, gdzie każdy obywatel może zagłosować na forum w odpowiednim wątku (sądzę że jest ona najlepsza). Można też w ostateczności zrobić głosowanie na serwerze discord.
Jeśli wybralibyśmy forum, wówczas musiałbym poszukać jakiejś strony do tworzenia ankiet, która gwarantowałaby nam pewność że dana osoba to właśnie ta osoba. Chodzi o zweryfikowanie czy ta osoba posiada obywatelstwo BRD. Jest jeszcze opcja bez ankietowa, gdzie każdy obywatel może zagłosować na forum w odpowiednim wątku (sądzę że jest ona najlepsza). Można też w ostateczności zrobić głosowanie na serwerze discord.
- Robert Drenin • Stempel
Ja powiem tak, myślę że możnaby wykorzystać formularze google i obowiązkowo wpisywać swoje imię i nazwisko.
Od razu mówię, że tutaj można powiedzieć, że można sfałszować imię i nazwisko. Jednakże to można wychwycić w momencie, gdy znaleźlibyśmy dwa głosy, podpisane tym samym imieniem i nazwiskiem.
Wiem, gorzej jeżeli fałszerz wrzuci sfałszowane imię i nazwisko, a obywatel prawdziwy nie zagłosuje. Wtedy nie wychwycimy.
Ewentualnie możemy nie utrudniać i po prostu stworzyć na forum ankietę, bo taką opcję mamy. Nadałbym stosowne uprawnienia, jeżeli ktoś odpowiedzlany za to z BRD nie posiada.
Od razu mówię, że tutaj można powiedzieć, że można sfałszować imię i nazwisko. Jednakże to można wychwycić w momencie, gdy znaleźlibyśmy dwa głosy, podpisane tym samym imieniem i nazwiskiem.
Wiem, gorzej jeżeli fałszerz wrzuci sfałszowane imię i nazwisko, a obywatel prawdziwy nie zagłosuje. Wtedy nie wychwycimy.
Ewentualnie możemy nie utrudniać i po prostu stworzyć na forum ankietę, bo taką opcję mamy. Nadałbym stosowne uprawnienia, jeżeli ktoś odpowiedzlany za to z BRD nie posiada.
Tow. Robert Drenin/Тов. Роберт Дренин
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych
Przewodniczący Rady Brodryjskiej Kolektywistycznej Republiki Rad
Muszę powiedzieć że nie wiedziałem o takiej opcji, lecz według mnie jest ona najlepsza. Jeżeli zaś chodzi o nadanie uprawnień to mógłbym stworzyć taką ankietę (jeśli bym umiał ją stworzyć ale jakoś sobie poradzę).Ewentualnie możemy nie utrudniać i po prostu stworzyć na forum ankietę, bo taką opcję mamy. Nadałbym stosowne uprawnienia, jeżeli ktoś odpowiedzlany za to z BRD nie posiada.
Jeszcze pozostaje kwestia tego czy wybory miałyby trwać jeden dzień tak jak do tej pory czy jednak trochę dłużej (np. 2 dni) tak, aby każdy miał możliwość zagłosować.